sobota 20. dubna 2024 Marcela

Olomoucká radnice zvýší bezpečnost na vánočních trzích

Olomoucká radnice letos zvýší bezpečnostní zajištění vánočních trhů v historickém centru města, které každoročně přilákají desítky tisíc návštěvníků z tuzemska i zahraničí. Kromě zpomalovacích bariér na příjezdových trasách bude odpoledne a večer zakázán vjezd automobilů na Horní náměstí.

Vjezd aut na Horní náměstí bude zakázán od 23. listopadu do 24. prosince denně od 16:00 do 22:00, kde je na svátečně vyzdobeném náměstí nejvíc lidí. "Vjezd bude povolen pouze vozům integrovaného záchranného systému, městské policie, technických služeb a na speciální povolení účinkujícím zajišťujícím hudební program vánočních trhů," uvedl vedoucí odboru vnějších vztahů a informací magistrátu Bohumil Šíp.

Už loni magistrát na okolní ulice vedoucí na Horní náměstí instaloval velké květináče, které měly za úkol zpomalit průjezd automobilů. Stejně jako loni se už v těchto dnech květináče v centru opět objevily.

Vánoční trhy v Olomouci podle primátorova náměstka Pavla Urbáška patří k nejvyhledávanější akci roku. "Olomoučany i turisty jsou oblíbené pro svou nezaměnitelnou atmosféru, kdy se svátečně nasvětlené starobylé centrum propojuje s hudebním i kulturním programem a vytváří tak pohodové prostředí, které v adventním čase vyhledává stále více lidí," řekl.

Vánoční trhy budou zahájeny zítra. V 17:45 proběhne vyhlášení soutěže o pojmenování letošního stromu. V 18:00 se slavnostně rozsvítí vánoční strom a od 18:30 vystoupí Vašo Patejdl. Na Horním a Dolním náměstí celkem najdete 120 stánků s občerstvením, punčem a vánočním sortimentem. Součástí vánočních trhů jsou rovněž hudební a divadelní vystoupení. K vidění bude také vánoční zoo a betlém.

Autoři | Foto Jan Kvapil

Štítky vánoční trhy, horní náměstí, vánoce, olomouc, bezpečnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.