čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Jak chutná Kajínkova svoboda? Začaly se vyrábět ovocné bonbóny Kajínky

Usměvavá tvář omilostněného vraha v dnes už legendárním zeleném tílku a slogan "Tak sladká je moje svoboda". Omilostněný vrah Jiří Kajínek po propuštění z vězení nežije svůj život nijak v ústraní. Vedle focení selfieček s lidmi, natočení dokumentu se nyní blýskl i vlastní řadou bonbónů. Za jejich nápadem i výrobou stojí brněnská firma Premiera Sweet.

Jmenují se Kajínky a slibují ovocný mix chutí. Bonbónům Jiří Kajínek přitom nepropůjčil pouze obličej, podle ředitele Premiera Sweet Radomíra Havlíka se Kajínek podílel i na výběru chutí. Z hlavy omilostněného vraha pochází prý i slogan "Tak sladká je moje svoboda".

Podle Havlíka nedostal Kajínek za propůjčení své podobizny a jména žádnou provizi. Odměna byla materiální - Kajínek obdržel od firmy tisíc balení bonbónů. Ty rozdává jako propagační materiál na autogramiádách jeho knihy.

Brněnská firma Premiera Sweet prodává na svém eshopu Kajínky za 25 korun za balení. Podle Havlíka stoupla okamžitě návštěvnost až o 40%. Část výdělku z cukrovinek by mohla jít vybrané nadaci.

Autoři | Foto Premiera Sweet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.