středa 24. dubna 2024 Jiří

Druhý adventní koncert na České televizi podpoří olomoucké P-centrum. Patronem je Jan Smetana

Druhý Adventní koncert České televize zazní v přímém přenosu neděli 3. prosince v 17:30 z pražské Lorety na podporu olomoucké organizace P-centrum, která se věnuje dětem s výchovnými a školními potížemi. Uslyšíme při něm mimo jiné houslistu Pavla Šporcla, skupinu Olympic, vokální soubor Collegium 419 nebo vynikajícího varhaníka Pavla Kohouta.

„Patronem P-centra pro letošní adventní sbírku se stal sportovní moderátor Jan Smetana, který se u nás v P-centru účastnil tzv. klubů, kde pomáháme dětem naučit se chápat pravidla a hranice, vhodně komunikovat, vnímat názor druhého, a tak se lépe začleňovat. Dětem se s úsměvem představil jako Honza a ty ho mezi sebe přijaly s naprostou samozřejmostí,“ říká výkonná ředitelka organizace Veronika Jurečková a upřesňuje, na co konkrétně vybrané prostředky půjdou:  „Vybraná částka poslouží zejména k zajištění prostor pro pomoc ohroženým rodinám s dětmi s výchovnými a školními potížemi.“  Krátký medailonek o pomoci dětem, který Česká televize v P-centru natočila, bude promítán během adventního koncertu v neděli 3. prosince.

Na adventní sbírku ČT mohou lidé přispívat během celého adventu formou dárcovské SMS. Stačí na číslo 87 777 poslat SMS ve tvaru: DMS ADVENT 30 nebo DMS ADVENT 60 nebo DMS ADVENT 90.  Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč. Více na www.darcovskasms.cz. Číslo účtu Adventních koncertů: 692 692 692 / 0800.

Tradiční předvánoční sbírka České televize Adventní koncerty pomáhá již 27 let realizovat projekty neziskových organizací ve všech regionech České republiky. Prostředky získané během adventní doby podpoří letos kromě P-centra také Azylový dům ROSA v Praze pro oběti domácího násilí a jejich děti, Domácí hospic Jordán z Tábora a SOS dětské vesničky a jejich domov Sluníčko v Karlových Varech.

 

Tisková zpráva | Foto Marcel Skýba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.