pátek 29. března 2024 Taťána

Policie zvyšuje bezpečnostní opatření během adventu. Zaměřuje se na trhy i obchodní centra

Policie se v těchto dnech až do konce vánočních svátků zaměří více na zalidněná místa, včetně vánočních trhů či nákupních center. Důvodem je zvyšující se drobná kriminalita v tomto období, ale i zvýšené riziko ohrožení bezpečnosti obyvatelstva.

„Zvýšená bezpečnostní opatření se budou týkat zejména lokalit a akcí s předpokládanou zvýšenou koncentrací osob. Svoji pozornost v tomto období budou policisté směřovat např. k obchodním centrům i na jejich parkoviště, na nádraží, náměstí, adventní trhy, ale i do dalších míst, kde se budou konat různé společenské, kulturní i sportovní akce. Policisté na tato místa budou dohlížet v rámci běžného výkonu služby a v častějších intervalech," řekla policejní mluvčí Marie Šafářová.

Policisté se zaměří taktéž na drobnou kriminalitu, zejména pak na zloděje, kteří vánočního shonu využívají ke krádežím. Policisté apelují na obyvatele, aby v tomto období dbali na ochranu svých osobních věcí. Obezřetnost je také na místě při nákupu zboží přes internetu.

S předvánočním obdobím je spojená také zvýšená hustota provozu na silnicích. Nárůst intenzity dopravy v kombinaci s nepříznivými klimatickými podmínkami, předvánočním shonem může být příčinou nárůstu nehodovosti v tomto období. Nejčastější příčinou dopravních nehod je nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost nebo také nedání přednosti v jízdě. Buďte proto v silničním provozu ostražití, dodržujte pravidla a hlavně zásady bezpečné jízdy, ke kterým především patří defenzivní jízda. Pamatujte i na to, že za volant nepatří ani alkohol, ani omamné a psychotropní látky.

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.