čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Olomoučtí fotbalisté prodávali ve fastfoodu. Pomohli vybrat peníze na nemocné děti

V úterý 28. listopadu slavil celý svět Giving Tuesday, den, kdy nemáme myslet jen sami na sebe, ale udělat něco i pro ostatní. Do akce se zapojili také fotbalisté Sigmy Olomouc. Aby podpořili stavbu domu pro rodiny dlouhodobě nemocných dětí v pražské FN Motol, nabízeli v restauraci McDonald´s nadační vykrajovátka na perníčky.

Za kasou bylo možné potkat například záložníky Jemelku s Faltou, obránce Sladkého i Václava Vašíčka. Akce McHappy Day se zúčastnily osobnosti po celé republice a během jediného dne se jim podařilo vyprodat takřka všechna vykrajovátka.

Charitativní organizace, jejímž heslem je „Aby rodiny mohly být spolu“ postavila po celém světě už více, než tři sta domů Ronalda McDonalda. V nich nacházejí útočiště rodiče dlouhodobě nemocných a hospitalizovaných dětí. První český dům by měl stát v největší české spádové nemocnici FN Motol.

„O stavbě domu Ronalda McDonalda jednáme s vedením FN Motol již několik let. V této chvíli obě strany intenzivně pracují na smlouvě, která by mohla stavbu ošetřit. Všichni si už přejeme, aby se se mohlo brzy začít stavět a my tak mohli ubytování rodinám brzy nabídnout“ říká ředitel Nadačního fondu Ronalda McDonalda, Marek Šedivý. Nadační fond Dům Ronalda McDonalda zatím aspoň hradí bydlení v ubytovně FN Motol těm rodičům, kteří nezískají podporu od pojišťoven. Peníze získávají právě při akci McHappy Day. Vedle prodeje nadačních vykrajovátek na vánoční perníky také společnost McDonald´s věnuje polovinu tržby z hranolek v tento den právě na stavbu Domu.

Tisková zpráva

Štítky charitativní, prodej, děti, sigma, fotbalisti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.