Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V nejlepší restauraci roku Entrée host utratí průměrně 1200 korun, měsíčně ji navštíví 2000 lidí

 
středa, 6. prosince 2017, 07:22

Dva tisíce hostů obslouží v průměru měsíčně třicetičlenný personál olomoucké restaurace Entrée, která byla otevřena před dvěma lety a už si i díky šéfkuchaři Přemku Forejtovi získala renomé v tuzemsku a také za hranicemi Česka. Návštěvnost se postupně zvyšuje, řekla manažerka restaurace Kateřina Bortlová. Olomoucká restaurace Entrée se minulý týden stala vítězem 12. ročníku ankety Maurerův výběr Grand Restaurant.

Restaurace Entrée má 78 míst a funguje od podzimu 2015 v opravené budově bývalého Hodolanského divadla, která stojí v okrajové části Olomouce. „Máme plno hlavně ve večerních hodinách od středy do soboty, kdy je lepší si místo u nás rezervovat," uvedla Bortlová. O restauraci byl velký zájem hned po jejím otevření. „Hosté se na otevření těšili už dlouho předem," podotkla.

Zhruba 80 procent hostů restaurace Entrée pochází z tuzemska a pětina ze zahraničí. "Jezdí k nám hosté z celé republiky. Mezi zahraničími hosty jsme měli i návštěvníky z New Yorku," uvedla Bortlová. Podle ní si restaurace už vybudovala okruh stálých hostů a také klientů, kteří v ní slaví životní výročí.

Ze statistik podniku vyplývá, že host v restauraci Entrée v průměru utratí 1000 až 1200 korun. „Nejčastěji si hosté objednávají naše velké degustační menu v ceně 1050 korun a k tomu vinné párování za 300 či 600 korun," uvedla Bortlová..

Podle Bortlové je zatím příliš brzy hodnotit, zda se čerstvé prvenství v anketě Maurerův výběr Grand Restaurant pozitivně projeví v návštěvnosti restaurace Entrée. Její návštěvnost postupně roste i přesto, že majitel masivně neinvestuje do reklamních kampaní. „Hosté si o nás sami řeknou mezi sebou. Využíváme také hodně sociální sítě," řekla Bortlová.

Šéfkuchař restaurace Entrée Přemek Forejt v minulosti vařil například v londýnské michelinské restauraci L'Autre Pied a dva roky v brněnské KOISHI fish & sushi. V Entrée začal pracovat i díky tomu, že mu majitel nechal volné ruce.

Podle Forejta je Entrée specifickou restaurací, která ale nemá jasný styl. „Lístek se mění co dva tři týdny. Lidé to berou jako celek - tu atmosféru, jídlo, mladý kolektiv, a asi se to našim hostům líbí," řekl Forejt. Na jídelní lístek Forejt jednou za čas zařazuje i klasická jídla domácí kuchyně, jako jsou například knedlíky s vejci či hodolanská omáčka, kterým ale dává moderní podobu.

„Dříve lidé říkali, že přijeli navštívit Olomouc a při té příležitosti zašli někam do restaurace. Dnes jich hodně říká, že přijeli navštívit naši restauraci a při té příležitosti se podívají i po městě," dodala s úsměvem Bortlová.

Napsal(a) ČTK | Foto Facebook ENTRÉE RESTAURANT

Kam dál?

Poškozené stromy v olomouckých parcích nahradí nové dřeviny

úterý, 5. prosince 2017, 19:30

Příští rok projdou olomoucké parky proměnou. Pracovníci Výstaviště Flora vykácí staré nebo nemocné stromy a místo nich vysadí...

Sloup Nejsvětější Trojice si vezmou příští rok do parády...

úterý, 5. prosince 2017, 10:29

Sloup Nejsvětější Trojice v Olomouci, který je již 17 let zapsán na seznamu UNESCO, čeká příští rok odborná údržba. Restaurátoři...

Na Svatém Kopečku vznikne od února nový domov pro nemocné a opuštěné

pondělí, 4. prosince 2017, 19:30

Charita Olomouc děkuje sestrám premonstrátkám za poskytnutý prostor pro novou službu Domova sv. Anežky na Svatém Kopečku u...

Pitva potvrdila, že tělo utonulé ženy v Moravě patřilo pohřešované...

pondělí, 4. prosince 2017, 14:22

6. října vyhásila policie pátrání po dvaasedmdesátileté paní z Olomouce. Dlouho se ji nepodařilo vypátrat, až se našlo tělo...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

V oblíbeném lyžařském středisku v Rakousku se srazilo pět kabinek lanovky

Těšíte se na nadcházející lyžařskou sezónu? Oblíbenou destinací lyžařů z jižní Moravy je sousední Rakousko, kde tamní alpské vrchy nabízejí kilometry perfektně upravených sjezdovek. Ani v Rakousku však ne vždy funguje podle představ. Důkazem je video z lyžařského areálu Hochzillertal, na kterém je vidět následek nehody několika kabin lanovky.

Policie prověřuje zakázky pro Povodí Labe

Policie z Ústeckého kraje prověřuje zakázky pro státní podnik Povodí Labe se sídlem v Hradci Králové. Kriminalisté si 15. listopadu vyžádali informace a dokumenty k některých obchodním případům z letech 2009 a 2018, sdělila mluvčí podniku Hana Bendová.

Silné zimní bundy přidávají pár centimetrů, které snižují účinnost bezpečnostních pásů

Svrchní zimní oděv v kombinaci s bezpečnostními pásy není pro cestující to nejlepší řešení. Silné zimní bundy přidávají pár centimetrů, které snižují účinnost bezpečnostních pásů.