Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V nejlepší restauraci roku Entrée host utratí průměrně 1200 korun, měsíčně ji navštíví 2000 lidí

 
středa, 6. prosince 2017, 07:22

Dva tisíce hostů obslouží v průměru měsíčně třicetičlenný personál olomoucké restaurace Entrée, která byla otevřena před dvěma lety a už si i díky šéfkuchaři Přemku Forejtovi získala renomé v tuzemsku a také za hranicemi Česka. Návštěvnost se postupně zvyšuje, řekla manažerka restaurace Kateřina Bortlová. Olomoucká restaurace Entrée se minulý týden stala vítězem 12. ročníku ankety Maurerův výběr Grand Restaurant.

Restaurace Entrée má 78 míst a funguje od podzimu 2015 v opravené budově bývalého Hodolanského divadla, která stojí v okrajové části Olomouce. „Máme plno hlavně ve večerních hodinách od středy do soboty, kdy je lepší si místo u nás rezervovat," uvedla Bortlová. O restauraci byl velký zájem hned po jejím otevření. „Hosté se na otevření těšili už dlouho předem," podotkla.

Zhruba 80 procent hostů restaurace Entrée pochází z tuzemska a pětina ze zahraničí. "Jezdí k nám hosté z celé republiky. Mezi zahraničími hosty jsme měli i návštěvníky z New Yorku," uvedla Bortlová. Podle ní si restaurace už vybudovala okruh stálých hostů a také klientů, kteří v ní slaví životní výročí.

Ze statistik podniku vyplývá, že host v restauraci Entrée v průměru utratí 1000 až 1200 korun. „Nejčastěji si hosté objednávají naše velké degustační menu v ceně 1050 korun a k tomu vinné párování za 300 či 600 korun," uvedla Bortlová..

Podle Bortlové je zatím příliš brzy hodnotit, zda se čerstvé prvenství v anketě Maurerův výběr Grand Restaurant pozitivně projeví v návštěvnosti restaurace Entrée. Její návštěvnost postupně roste i přesto, že majitel masivně neinvestuje do reklamních kampaní. „Hosté si o nás sami řeknou mezi sebou. Využíváme také hodně sociální sítě," řekla Bortlová.

Šéfkuchař restaurace Entrée Přemek Forejt v minulosti vařil například v londýnské michelinské restauraci L'Autre Pied a dva roky v brněnské KOISHI fish & sushi. V Entrée začal pracovat i díky tomu, že mu majitel nechal volné ruce.

Podle Forejta je Entrée specifickou restaurací, která ale nemá jasný styl. „Lístek se mění co dva tři týdny. Lidé to berou jako celek - tu atmosféru, jídlo, mladý kolektiv, a asi se to našim hostům líbí," řekl Forejt. Na jídelní lístek Forejt jednou za čas zařazuje i klasická jídla domácí kuchyně, jako jsou například knedlíky s vejci či hodolanská omáčka, kterým ale dává moderní podobu.

„Dříve lidé říkali, že přijeli navštívit Olomouc a při té příležitosti zašli někam do restaurace. Dnes jich hodně říká, že přijeli navštívit naši restauraci a při té příležitosti se podívají i po městě," dodala s úsměvem Bortlová.

Napsal(a) ČTK | Foto Facebook ENTRÉE RESTAURANT

Kam dál?

Poškozené stromy v olomouckých parcích nahradí nové dřeviny

úterý, 5. prosince 2017, 19:30

Příští rok projdou olomoucké parky proměnou. Pracovníci Výstaviště Flora vykácí staré nebo nemocné stromy a místo nich vysadí...

Sloup Nejsvětější Trojice si vezmou příští rok do parády...

úterý, 5. prosince 2017, 10:29

Sloup Nejsvětější Trojice v Olomouci, který je již 17 let zapsán na seznamu UNESCO, čeká příští rok odborná údržba. Restaurátoři...

Na Svatém Kopečku vznikne od února nový domov pro nemocné a opuštěné

pondělí, 4. prosince 2017, 19:30

Charita Olomouc děkuje sestrám premonstrátkám za poskytnutý prostor pro novou službu Domova sv. Anežky na Svatém Kopečku u...

Pitva potvrdila, že tělo utonulé ženy v Moravě patřilo pohřešované...

pondělí, 4. prosince 2017, 14:22

6. října vyhásila policie pátrání po dvaasedmdesátileté paní z Olomouce. Dlouho se ji nepodařilo vypátrat, až se našlo tělo...

 

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • Policie pátrá po této blondýně. Měla ukrást...

  • Technické služby ukončily pracovní poměr s...

  • FOTO/VIDEO: V Šantovce byla dnes dopoledne...

  • Řidič srazil ženu na přechodu, ta mu nejdřív...

Reklama
 
 

O čem píše Drbna.cz

FOTO: Rekord extrémně náročného závodu Trek and Down padl. Překonali ho Kočvar a Jůza

Tři desítky statečných dvojic se letos vydaly na trasu extrémně dlouhého a náročného nonstop závodu Trek and Down. Jak název napovídá, účastníci se museli vypořádat s nástrahami dvou disciplín. Nejdříve se vydali pěšky do Vyššího Brodu, tam zasedli do kanoe a vyrazili po řece zpět do Českých Budějovic. Na trasu měli čtyřiadvacet hodin, těm nejlepším na to stačilo něco málo přes čtrnáct hodin.

Hygienici na jihu Čech zaznamenali první případy encefalitidy

Hygienici v Jihočeském kraji letos zatím evidují šest případů klíšťové encefalitidy. Je to stejné množství jako loni v tuto dobu. Aktivita klíšťat po zimě začala narůstat především v květnu. Hygienici očekávají, že letošní sezona bude srovnatelná s loňskou. V roce 2017 onemocnělo v Jihočeském kraji klíšťovou encefalitidou 78 lidí. O aktuálním stavu se vyjádřila Jitka Luňáčková z českobudějovické krajské hygienické stanice.

Tříhvězdičkový hotel, nebo „nafukovací matraci se snídaní“?

Hledáte-li dovolenkové ubytování, často narazíte vedle nabídek hotelů i na nadšené amatéry. Někdo pronajímá přes inzerát chalupu, někdo nabízí na víkend byt v centru města. Na takových službách se dá docela ušetřit a poznat něco nového. Podle čeho vybírat? Jak je to s hodnocením uživatelů a jak se liší od hvězdičkového hodnocení hotelů?