Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V nejlepší restauraci roku Entrée host utratí průměrně 1200 korun, měsíčně ji navštíví 2000 lidí

 
středa, 6. prosince 2017, 07:22

Dva tisíce hostů obslouží v průměru měsíčně třicetičlenný personál olomoucké restaurace Entrée, která byla otevřena před dvěma lety a už si i díky šéfkuchaři Přemku Forejtovi získala renomé v tuzemsku a také za hranicemi Česka. Návštěvnost se postupně zvyšuje, řekla manažerka restaurace Kateřina Bortlová. Olomoucká restaurace Entrée se minulý týden stala vítězem 12. ročníku ankety Maurerův výběr Grand Restaurant.

Restaurace Entrée má 78 míst a funguje od podzimu 2015 v opravené budově bývalého Hodolanského divadla, která stojí v okrajové části Olomouce. „Máme plno hlavně ve večerních hodinách od středy do soboty, kdy je lepší si místo u nás rezervovat," uvedla Bortlová. O restauraci byl velký zájem hned po jejím otevření. „Hosté se na otevření těšili už dlouho předem," podotkla.

Zhruba 80 procent hostů restaurace Entrée pochází z tuzemska a pětina ze zahraničí. "Jezdí k nám hosté z celé republiky. Mezi zahraničími hosty jsme měli i návštěvníky z New Yorku," uvedla Bortlová. Podle ní si restaurace už vybudovala okruh stálých hostů a také klientů, kteří v ní slaví životní výročí.

Ze statistik podniku vyplývá, že host v restauraci Entrée v průměru utratí 1000 až 1200 korun. „Nejčastěji si hosté objednávají naše velké degustační menu v ceně 1050 korun a k tomu vinné párování za 300 či 600 korun," uvedla Bortlová..

Podle Bortlové je zatím příliš brzy hodnotit, zda se čerstvé prvenství v anketě Maurerův výběr Grand Restaurant pozitivně projeví v návštěvnosti restaurace Entrée. Její návštěvnost postupně roste i přesto, že majitel masivně neinvestuje do reklamních kampaní. „Hosté si o nás sami řeknou mezi sebou. Využíváme také hodně sociální sítě," řekla Bortlová.

Šéfkuchař restaurace Entrée Přemek Forejt v minulosti vařil například v londýnské michelinské restauraci L'Autre Pied a dva roky v brněnské KOISHI fish & sushi. V Entrée začal pracovat i díky tomu, že mu majitel nechal volné ruce.

Podle Forejta je Entrée specifickou restaurací, která ale nemá jasný styl. „Lístek se mění co dva tři týdny. Lidé to berou jako celek - tu atmosféru, jídlo, mladý kolektiv, a asi se to našim hostům líbí," řekl Forejt. Na jídelní lístek Forejt jednou za čas zařazuje i klasická jídla domácí kuchyně, jako jsou například knedlíky s vejci či hodolanská omáčka, kterým ale dává moderní podobu.

„Dříve lidé říkali, že přijeli navštívit Olomouc a při té příležitosti zašli někam do restaurace. Dnes jich hodně říká, že přijeli navštívit naši restauraci a při té příležitosti se podívají i po městě," dodala s úsměvem Bortlová.

Napsal(a) ČTK | Foto Facebook ENTRÉE RESTAURANT
 


 

Kam dál?

Poškozené stromy v olomouckých parcích nahradí nové dřeviny

úterý, 5. prosince 2017, 19:30

Příští rok projdou olomoucké parky proměnou. Pracovníci Výstaviště Flora vykácí staré nebo nemocné stromy a místo nich vysadí...

Sloup Nejsvětější Trojice si vezmou příští rok do parády...

úterý, 5. prosince 2017, 10:29

Sloup Nejsvětější Trojice v Olomouci, který je již 17 let zapsán na seznamu UNESCO, čeká příští rok odborná údržba. Restaurátoři...

Na Svatém Kopečku vznikne od února nový domov pro nemocné a opuštěné

pondělí, 4. prosince 2017, 19:30

Charita Olomouc děkuje sestrám premonstrátkám za poskytnutý prostor pro novou službu Domova sv. Anežky na Svatém Kopečku u...

Pitva potvrdila, že tělo utonulé ženy v Moravě patřilo pohřešované...

pondělí, 4. prosince 2017, 14:22

6. října vyhásila policie pátrání po dvaasedmdesátileté paní z Olomouce. Dlouho se ji nepodařilo vypátrat, až se našlo tělo...

 

Komentáře

 

Napište nám

Nejčtenější

  • Řidič, který zavinil nehodu v Holici, během...

  • Bagrista si dopřál dvacet piv a půl litru...

  • K tonoucímu muži na Nákle letěl záchranářský...

  • Osobní auto se srazilo s motorkářem, ten byl...

Reklama
 
 

O čem píše Drbna.cz

Správce Monsport chystá trestní oznámení na zakladatele H-Systemu Smetku. Vadí mu slova o zmanipulovaném konkursu

Správce konkursní podstaty po zkrachovalém H-Systemu Josef Monsport připravuje trestní oznámení na Petra Smetku. Vadí mu výroky odsouzeného zakladatele společnosti o tom, že H-System zničil až konkurs a „směšně nízké prodeje“. Monsport to uvádí v prohlášení, které má HlídacíPes.org k dispozici.

Výrobce kebabů musí zlikvidovat více než tunu polotovaru. Rozbor odhalil bakterie salmonely

Konzumace kebabu se stává rizikovou aktivitou. Není snad týdne, kdy by se v databázi dozorových orgánů neobjevilo nějaké rychlé občerstvení, které „zaujalo“ inspektory nevalnou hygienou či výrobna kebabu, která používá závadné suroviny. Další záchyt hlásí veterinární správa z Teplicka.

Jindřichohradecký psovod Lubomír Ábel vypátral se psem Gaunerem pohřešovaného seniora

Třináctou vypátranou osobu si na své konto připsal psovod Lubomír Ábel z Jindřichova Hradce. Na začátku srpna vypátral mezi obcemi Lomy a Budkov na Třebíčsku s policejním psem Gaunerem čtyřiaosmdesátiletého seniora, kterého pohřešovala jeho rodina.