pátek 29. března 2024 Taťána

Olomouc příští rok ozdobí květiny. Budou před nádražím, na Horním náměstí i na Brněnské

Barevné květiny zkrášlí od příštího roku některé ulice Olomouce, v nichž dosud příliš zeleně není. Projekt ozelenění města bude stát půl milionu až milion korun, sdělil primátor Antonín Staněk.

Květiny chce radnice vysadit například v prostoru před hlavním nádražím, na třídě Svobody, Horním náměstí či v Brněnské ulici. „Navrhovaný koncept ozelenění Olomouce je předkládán jako minimalistické řešení při dosažení maximálního květinového efektu," uvedl Staněk. Například v prostoru před nádražím budou letničkami osázeny nádoby, ve kterých rostou platany. Atypická květinová výzdoba má být na Horním náměstí v historickém centru Olomouce.

Jako vhodné místo pro ozelenění města pomocí květinového pásu letniček byla podle Staňka vybrána rušná Brněnská ulice. Travnatá plocha mezi silnicí a tramvajovými kolejemi se příští rok promění v letničkový záhon. Například na Horním náměstí, na němž kdysi rostly stromy, už desítky let veřejná zeleň není. Letos bylo na náměstí po dohodě s památkáři pět mobilních nádob vysázených barevnými letničkami.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.