čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Olomoučtí dobrovolníci znovu pořádají sbírku Šťastné a Chlupaté. Udělejte psům v útulku hezké Vánoce

Rok se s rokem sešel a olomoučtí dobrovolníci v čele s Lucií Zatloukalovou znovu pořádají materiální sbírku Šťastné a chlupaté. Zatímco první sbírka byla na pomoc psům v Rumunsku, letos je Šťastné a chlupaté více “místní”. Dobrovolníci se rozhodli pomoci pejskům v Útulku jinak v Napajedlích, což je začínající útulek kousek od Zlína.

Materiální sbírka Šťastné a chlupaté je již v plném proudu. „Lidé mohou od začátku prosince nosit granule, pamlsky, hračky nebo třeba deky na sběrná místa po celé Olomouci,” říká Lucie Zatloukalová, iniciátorka projektu.

„Letos jsme se rozhodli zůstat v Česku a obdarovat organizaci Útulek jinak. Zařízení nedaleko Napajedel funguje odlišně od běžných útulků, především proto, že tu pejsci žijí v domácím prostředí," vysvětluje Lucie.

Sběrných míst je v Olomouci více než minulý rok. K Olopunči a Bajkazylu se letos připojila i kavárna Druhý domov, Bistrá kráva a Flop shop v centru Olomouce. Všude tam můžou lidé donést až do 17. prosince donést, co uznají za vhodné. Vybírají se deky, granule, pamlsky, hračky nebo pelíšky. Zkrátka všechno, co pomůže udělat pejskům v Útulku jinak v Napajedlích hezké Vánoce.

Útulek jinak v Napajedlích vede Veronika Hudcová. V současné době má na starosti šest psů, kterým se maximálně věnuje. „V našem útulku se snažíme pejskům prostředí zpříjemnit natolik, aby se zde opravdu cítili jako doma. Ke všem se chováme s tou největší láskou, jakou jim můžeme dát,” říká Veronika Hudcová. Kromě odchycených pejsků z okolí v Útulku jinak najdete také psy odebrané z nevyhovujících podmínek a také ty z jiných útulků, kteří už na svůj domov čekají příliš dlouho. „U nás se je snažíme převychovat a zlepšit inzerci tak, aby se jejich šance na nalezení domova zvýšila,” říká Veronika.

Po skončení sbírky budou veškeré věci převezeny do útulku, kde čeká pejsky bohatý Ježíšek. „Budeme rádi, když pomůžete – každá maličkost se počítá,” říká závěrem Lucie Zatloukalová.

Více informací o sbírce naleznete na facebookovém profilu Šťastné a chlupaté nebo na oficiální události.

Autoři | Foto Sandra Tilkeridisová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.