pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoucká charita obleče na zimu až tisíc lidí v nouzi, jednu várku pošle i na Ukrajinu

Kabáty, obleky, saka, kalhoty i vesty zaplnily v prosinci celý prostor skladu Arcidiecézní charity Olomouc. Přes 1 400 kusů oblečení dodala firma Koutný s.r.o. Slušivé oděvy poputují k potřebným lidem. První várku vyšle Charita během ledna na Ukrajinu.

I lidé, kteří jsou v nouzi, se ustrojí, a to díky daru firmy Koutný. Ten čítá 15 krabic s kalhotami a vestami a potom kabáty, obleky a saka zavěšená na více jak 1 100 ramíncích. „Jsme rádi, že můžeme alespoň tímto pomoci a věříme, že tímto darem pomůžeme zlepšit život lidem, kterým osud nepřál tak jako nám,“ sděluje za firmu Petra Koutná.

Šaty dělají člověka

Oděvy poputují k potřebným mužům například na Ukrajinu. Kabáty a saka je nejen zahřejí. Mnozí totiž nemají peníze na to, aby si pořídili slušné oblečení, které přitom určité situace vyžadují. „Přece jen se říká: Šaty dělají člověka. Darované oblečení tak využijí muži ze sociálně slabých rodin pro běžné nošení, ale může se hodit třeba i v případě, že půjdou na pracovní pohovor, čímž se zvýší jejich šance práci získat,“ říká vedoucí humanitárního oddělení ACHO Martin Zamazal. 

Ukrajina se aktuálně potýká s velkou nezaměstnaností, ale také frustrací z bezvýchodné situace, která u mnohých lidí vede až k alkoholismu. Spousta mužů se vrací z válečného konfliktu na východě země s psychickými problémy. Přicházejí o zaměstnání, oni i jejich rodiny nemají peníze na bydlení, ani na jídlo…

I v naší zemi jsou lidé, pro které je podobné oblečení luxusem a nemohou si ho dovolit i přes to, že ho potřebují. Dar tak pomůže také mužům, kteří jsou klienty sociálních zařízení Charit olomoucké arcidiecéze.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.