pátek 29. března 2024 Taťána

ANKETA: Lidé do nového roku často vstupují s předsevzetím. Stále se opakují ta stejná

Nový rok má mnoho lidí spojený s předsevzetím. První lednový den je totiž ideální příležitostí, jak udělat zásadní změnu v životě a zbavit se tak třeba nepříjemného zlozvyku. Velmi často se opakují jedna a ta samá.

Mnoho lidí k zásadní změně potřebuje odrazový můstek. Ideální příležitostí je tak první den nového roku. Podle průzkumů si novoroční předsevzetí dává téměř třetina Čechů. 

Mezi ta nejčastější patří předsevzetí spojená s cvičením. Mnoho lidí si od nového roku slibuje častější návštěvy posilovny, shození několika nadbytečných kilogramů nebo zlepšení životosprávy. „Samozřejmě jako trenér eviduji v lednu mnohem větší nápor klientů. Fitka jsou v tomto období vždycky plnější než třeba v březnu. Ne všem totiž jejich předsevzetí vydrží. A většinou je to kvůli tomu, že si dávají moc vysoké cíle. Zhubnout dvacet kilo za měsíc zdravou cestou prostě nejde,“ popisuje osobní trenér Roman Paukert z Kvalita fitness.

Vedou také snahy přestat s kouřením nebo zbytečným utrácením

Velmi často se také lidé snaží s novým rokem skoncovat se zlozvyky jako je kouření, alkohol nebo nezdravé jídlo. Obecně bývají tyto snahy jedny z nejtěžších. Zejména proto, že lidé své síly vždy přeceňují nebo chtějí příliš radikální změnu.

Mnoho lidí se snaží zbavit zbytečného nakupování nebo utrácení, objevují se také předsevzetí spojená se vztahy, osobním růstem nebo cestováním.

Dáváte si novoroční předsevzetí?

Celkem hlasovalo13 čtenářů

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.