pátek 29. března 2024 Taťána

Druhý KnihoTrh v Olomouci pomohl Lukáši Kameníčkovi, výtěžek byl 16 000 korun

Již podruhé měli návštěvníci Galerii Šantovka v Olomouci možnost udělat dobrý skutek a současně nakoupit knihy. Akce s názvem KnihoTrh tentokrát svým výtěžkem v hodnotě 16 000 korun podpořila Lukáše Kameníčka.

„KnihoTrh má několik cílů. Dává lidem možnost získat levně kvalitní knihy z druhé ruky, čímž knih současně zachraňuje před cestou do sběrných surovin. Navíc se prodejci dohodli, že nejméně 20 korun z každé prodané knihy půjde na dobrou věc,“ vysvětluje Igor Dostál ze společnosti GIVT, která akci v Olomouci pořádá.

Knihy opět spolu s GIVT.cz nabídla i jazyková agentura UniStudies, která se rozhodla věnovat Lukáškovi dokonce 100 % z ceny knih.

„Výtěžek z prodeje knih se vyšplhal na krásných 12 000 korun. Lidé často i nechávali peníze přímo pro Lukáška. Galerie Šantovka navíc věnovala poukazy na nákup v hodnotě 4000,-, díky čemuž se celková hodnota výtěžku z akce zakulatila na 16 000 korun,“ pochvaluje si Barbora Sonnková z GIVT.cz.

Úspěch obou dosavadních KnihoTrhů ukazuje, že obyvatelé Olomouce mají zájem o knihy i o pomoc potřebným. Akce se tak zřejmě stane pravidelným počinem a v Galerii Šantovka se knihy opět nejspíš v polovině jara.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.