pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Muž na pervitinu se vloupal do chaty, pak chtěl policii ujet na kole

Muž se podle policie nejméně pětkrát vloupal do rekreační chaty, kde pak dlouhodobě přebýval. Do chaty se dostal údajně pomocí doma vyrobeného paklíče. Policejní hlídce chtěl ujet na kole. Hlídka však muže chytila a orientační zkouškou zjistila, že cyklista je na pervitinu.

Do rekreační chaty v katastru obce Ptení se muž dostal od 30. listopadu 2017 do 17. ledna 2018 nejméně pětkrát. Plumlovská policie tak pětatřicetiletého muže z Prostějova podezírá z porušování domovní svobody.

„V chatě podezřelý muž přebýval také ve středu 17. ledne v odpoledních hodinách. Když zjistil, že chatovou oblastí procházejí v rámci preventivní činnosti policisté, pokusil se jim nepozorovaně ujet na jízdním kole. Policistům však jeho přítomnost neunikla a po krátkém stíhání muže dostihli. V muži zjistili osobu s kriminální minulostí, která jim nebyla neznámá. Provedenou orientační zkouškou na přítomnost jiných návykových látek u muže zjistili ovlivnění látkou metamphetamin,“ řekl policejní mluvčí František Kořínek.

K užití pervitinu se muž hlídce přiznal. Při vloupání způsobil škodu, která byla nakonec vyčíslena jen na stokorunu, přesto byl podezřelý převezen do policejní cely, kde strávil noc. Druhý den ho policie propustila poté, co muži sdělila podezření z přečinu porušování domovní svobody. Pokud bude muž odsouzen, hrozí mu až tři roky ve vězení.

Štítky muž, pervitin, policie, cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.