středa 24. dubna 2024 Jiří

Město dá přes dva miliony korun na dětská hřiště a sportoviště

Děti v Olomouci se mohou těšit na nově vybavená místa na hraní. Na obnovu a výstavbu dětských hřišť v Olomouci dá město přes dva miliony korun. Radní schválili už i pořízení investičních záměrů na hřiště a sportoviště, která se budou stavět v roce 2019.

„V letošním roce pořídíme investiční záměry na celkem pět schválených lokalit. Samotné rekonstrukce a také výstavba jedno zcela nového dětského hřiště se uskuteční v roce 2019,“ řekl náměstek primátora Aleš Jakubec. „Kompletní opravy tak čekají herní plochy v ulicích Kmochova a V Hlinkách. Na zcela nové hřiště se pak mohou těšit děti z městské části Černovír. V  lokalitě parku Malého Prince v Neředíně vznikne i venkovní fitness,“ popsal plány města náměstek Jakubec.

Lokality k realizaci v roce 2019

Ulice Hlušovická (u tenisových kurtů) – Černovír

Nová lokalita pro dětské hřiště pro děti od tří do dvanácti let požadovaná místní KMČ, předpokládané náklady na výstavbu jsou asi půl milionu korun.

Ulice Kmochova – Nová Ulice

Kompletní rekonstrukce hřiště ve vnitrobloku pro děti ve věku od tří do šesti let. Předpokládané náklady jsou asi 400 000 korun.

Ulice V Hlinkách – Nová Ulice

Kompletní rekonstrukce hřiště se sportovními prvky ve vnitrobloku, předpokládané náklady jsou asi půl milionu korun.

Ulice pplk. Sochora - Droždín

Doplnění prvků pro děti od šesti do dvanácti let, předpokládané náklady jsou asi půl milionu korun.

Park Malého Prince – Neředín

Venkovní fitness.

Každoročně město do dětských hřišť investuje zhruba jeden a půl až dva miliony korun. „Stejná částka směřuje na tyto akce i letos, kdy obnovíme vybavení hracích ploch v ulicích Synkova, Jílová, Na Vozovce. Zcela nové hřiště mohou letos využít malí sportovci i  lokalitě ulice Ječmínkova v Holici, kde jsme tak vyšli vstříc požadavku komise městské části,“ řekl investiční náměstek primátora Filip Žáček.

Další informace a lokality dětských hřišť a sportovišť ve správě města najdete zde.

Foto www.olomouc.eu

Štítky olomouc, dětské hřiště, sportoviště, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.