středa 8. května 2024 Statní svátek

Olomoucký soud poslal na dvanáct let do vězení mladíka, který zavraždil při sporu o dvě stě korun muže

Za vraždu muže a zranění dalšího nožem během potyčky v Karviné si devatenáctiletý Ondřej Tulej odpyká ve vězení definitivně 12 let. Rozsudek ostravského krajského soudu dnes pravomocně potvrdil olomoucký vrchní soud. Tulej se proti rozsudku odvolal, tvrdil, že šlo o nutnou obranu. Soud však jeho argumenty neuznal. Důvodem potyčky z roku 2016 byl spor o 200 korun.

Mladík půjde do vězení za zločin vraždy a za těžké ublížení na zdraví. Původně mu hrozilo deset až 18 let. Podle rozsudku k tragédii došlo v září 2016, kdy Tulej s kamarádem odjeli autobusem do Karviné. Tam vyhledali ženu, které předali 200 korun. Nepodařilo se objasnit, zda chtěli nakupovat drogy či platili za sexuální služby. Žena zmizela s penězi v nedalekém bytě a delší dobu se neukázala.

K incidentu došlo ve chvíli, kdy se dvojice domáhala vrácení peněz a dostala se do konfliktu s ženiným druhem. Tulejův kamarád se s ním pustil do pěstního souboje. Když začal prohrávat a vypadalo to, že potyčka skončí, vytáhl Tulej z kapsy otvírací nůž s čepelí dlouhou osm centimetrů a kamarádova soka bodl do zad. Když to viděl známý pobodaného, rozběhl se mu na pomoc. Tuleje srazil pěstí k zemi a klekl na něj. Nato jej Tulej několikrát bodl nožem do hrudníku. Jedna ze čtyř ran zasáhla srdce. Na její následky muž krátce po útoku zemřel.

Autoři | Foto By Fext (Own work) [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.