úterý 19. března 2024 Josef

Kvůli epidemii už je ve fakultce pro návštěvy uzavřená hematoonkologie, v pondělí se přidá dětská klinika

Zákaz návštěv platí od pátku na oddělení dětské hematoonkologie, od pondělí 5. února začne platit pro celou Dětskou kliniku Fakultní nemocnice Olomouc. Důvodem je zvyšující se výskyt akutních respiračních onemocnění a tedy i zhoršující se epidemiologická situace.

 „Během víkendu budeme návštěvy omezovat na zdravé rodiče a budeme je informovat o tomto rozhodnutí. Možnost hospitalizace zdravých doprovázejících osob zůstává netknuta. Zákaz zůstává v platnosti do odvolání,“ uvedla Marta Neklanová, zástupkyně primáře Dětské kliniky FN Olomouc.

Podle nejnovějších údajů zpracovaných Státním zdravotním ústavem probíhá plošná chřipková epidemie na celém území ČR. „Cirkulují oba typy virů, tedy jak chřipky typu A, tak i chřipky typu B, a to s vyšším podílem chřipky typu B,“ podotkla Eva Gottvaldová, hlavní hygienička ČR. Podle jejích slov je aktuálně celková nemocnost akutními respiračními infekcemi včetně chřipky na úrovni 1722 nemocných na 100 000 obyvatel, což při porovnání s minulým týdnem představuje vzestup o 18,3 procenta. Vzestup je evidován ve všech věkových skupinách a ve všech krajích ČR. Nejvyšší nemocnost je hlášena z krajů Libereckého, Jihočeského, Jihomoravského, Středočeského a Ústeckého.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.