pátek 26. dubna 2024 Oto

Město zvažuje možnost, že místo zrušené lávky přes trať v Hejčíně nechá vybudovat podchod

Vedení města hledá alternativu ke zrušené lávce přes trať v Hejčíně. Po jednání se Správou železniční dopravní cesty se rýsuje možnost, že by mohl být v tomto místě vybudován podchod. Obyvatelům Hejčína a přilehlého okolí by tato nově vybudovaná cesta měla sloužit jako důlěžitý spojovatel do centra města.

Zástupci města se zástupci oblastního ředitelství Správy železniční dopravní cesty prověřovali veškeré možné varianty. „Závěrem jednání je doporučení Správy železniční dopravní cesty řešit křížení mimoúrovňovně, nejlépe formou podchodu. Na tuto podobu řešení lze dle vyjádření SŽDC  čerpat dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury," řekl primátor města Antonín Staněk.

Jako nepravděpodobnější varianta se jeví vybudování podchodu při ulici Václavkova. „Rada města na svém posledním jednání dala za úkol odboru koncepce a rozvoje jednat o možnostech pořízení studie mimoúrovňového křížení, včetně cenové nabídky. Náklady na zvažované vybudování podchodu by se přitom městského rozpočtu měly dotknout jen minimálně," řekl náměstek primátora Aleš Jakubec.

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.