čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Dům u Zlatého jelena v Olomouci se rozsvítí zlatě, upozorní tak na problematiku dětské onkologie

Olomouc se už podruhé zapojí do osvětové akce, která upozorňuje na problematiku dětské onkologie. Zlaté světlo se objeví v sobotu 17. února na domě U Zlatého jelena i na radnici. Rakovinou v České republice ročně onemocní na 350 dětí.

Zlatá barva je symbolem Dne dětské onkologie. „Vzhledem k rekonstrukci střechy a fasády radnice může být letos nasvětlena pouze věž a vchod. Proto necháme speciálně zlatě nasvítit dům U Zlatého jelena, který má zlatou přímo ve svém názvu,“ řekl Radim Schubert z oddělení kultury olomouckého magistrátu. 

Zlatě budou obě budovy svítit od sobotního soumraku do nedělního úsvitu. „S majitelem domu jsme domluveni, že v sobotu večer budou vypnuty i reklamní osvětlení s nápisy v přízemí,“ dodal Schubert.

Zlaté světlo po celém světě je poctou dětským pacientům a jejich rodinám, ale zároveň má přispět k detabuizaci onkologicky nemocných dětí. Šíření povědomí o problematice dětské onkologie klade důraz na varovné příznaky dětských nádorů a nutnost včasné návštěvy lékaře. Olomoucká fakultní nemocnice patří mezi osm českých pracovišť, která se věnují dětské hematologii a onkologii. Úspěšnost léčby dosahuje v celé republice třiaosmdesáti procent.

Tisková zpráva | Foto Jindřich Karas

Štítky dětská, onkologie, rakovina, dům U Zlatého Jelena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.