čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Pokud během oprav u Bristolu zkolabuje doprava, město bude moci využít provizorní most

Město Olomouc má v současnosti zarezervovaný provizorní most ze skladu Státních hmotných rezerv. Ten by spojil oba břehy Moravy, pokud se celková dopravní situace po zahájení stavby protipovodňových opatření ukáže jako neúnosná. V tom případě by došlo k přemostění řeky montovacím mostem v úrovni ulic Václava III. a Sokolovská.

V tuto chvíli tedy není jisté, jestli most bude nebo nebude využit. „Zprovoznění provizorního mostu totiž není jednoduché z pohledu přivedení a odvedení dopravy, jeho případné využití bude ve svém důsledku znamenat také zvýšení dopravní zátěže v nových lokalitách města,“ říká mluvčí města Radka Štědrá.

Aktuálně se na radnici uvažuje o tom, že bude nejprve vyhodnocena celková dopravní situace po zahájení stavby. „Teprve v případě, kdy se ukáže nové přemostění jako nezbytné, bude stavba provizorního mostu realizována,“ dodala Štědrá.

O stavbě protipovodňových opatření jsme psali zde.

Foto ŠJů, Wikimedia Commons [CC BY 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0)], via Wikimedia Commons Zdroj: https://www.olomouckadrbna.cz/zpravy/spolecnost/7308-rok-a-pul-uzavrena-krizovatka-u-bristolu-kvuli-budovani-protipovodnovych-opatreni-mesto-zas

Štítky město, protipovodňová, opatření, Bristol, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.