pátek 26. dubna 2024 Oto

Od dubna budeme moci parkovné v Olomouci platit přes mobilní aplikaci

Už 3. dubna budeme moci poprvé zaplatit poplatek za parkování v Olomouci díky mobilní aplikaci, jejíž zprovoznění a nový ceník odsouhlasili radní ve středu.

„Mobilní bezhotovostní parkování v Olomouci“ nemusí uživatel ani instalovat, ani aktualizovat, stačí mít přístup k internetu a dostat se na webovou adresu mpla.io/ol. Zde už stačí pokračovat podle instrukcí. Poprvé uživatel zadá údaje o platební kartě a registrační značka auta, posléze pak už jen platbu.

Hodinová základní sazba zůstává na třiceti korunách. Aplikace ale umí každou další hodinu parkování rozdělit po dvaceti minutách s cenou deseti korun. Stejnou funkci budou od 3. dubna zvládat i stacionární parkovací automaty. V případě SMS plateb lze platit i nadále pouze za celé započaté hodiny stání.

„Každé zaparkované vozidlo musí mít buď papírový parkovací lístek z parkovacího automatu za oknem nebo potvrzení o zaplacení prostřednictvím SMS či webové aplikace, což se městské policii zobrazí po zadání registrační značky vozidla,“ pověděl náměstek primátora Aleš Jakubec.

Vše o parkování v Olomouci najdete zde.

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Štítky parkovné, poplatky, auta, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.