sobota 20. dubna 2024 Marcela

Od pátku platí zákaz vstupu do lesů u Šternberka

Radnice ve Šternberku na Olomoucku v pátek z bezpečnostních důvodů zakázala vstup do městských lesů, které o víkendu poničila vichřice. Zákaz platí do 22. června, aby mohly být odstraněny následky živelné události, řekla mluvčí radnice Irena Černocká.

Zákaz se týká městských lesů v katastrálních územích Šternberk, Lhota u Šternberka, Dalov a Těšíkov. „Největší škody napáchal vichr zejména v lokalitách Kiosek, Aleš, Kukaččí les v Dalově, Těšíkovské údolí a Kamenec," uvedla Černocká.

Lidé by podle ní měli v zájmu své bezpečnosti zákaz do lesů respektovat. „Porušení zákazu vstupu do lesů je přestupkem, za který orgán státní správy lesů může uložit pokutu až 5000 korun," upozornila.

Vycházky do lesů poničených větrem nedoporučují ani lesníci. Státní podnik Lesy ČR chce požádat olomoucký krajský úřad a radnici v Šumperku o vydání zákazu vstupu do nejpostiženějších lokalit. V pátek dopoledne krajští úředníci žádost ještě neměli. Zákaz tak bude zřejmě vydán až na začátku příštího týdne.

Silný vítr o víkendu zasáhl celý Olomoucký kraj. Vichřice poničila lesy hlavně na Olomoucku, Šternbersku, Šumpersku a ve vojenském výcvikovém prostoru Libavá.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky zákaz vstupu, les, příroda, Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.