čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Osobnosti českých médií přijedou diskutovat do Olomouce na studentskou konferenci Novinařina v nesnázích

Verbální útoky na novináře, nedůvěra v média, negativní vliv sociálních sítí, tendence zestátnit média nebo vliv premiéra v demisi Andreje Babiše na jeden z největších mediálních domů v České republice. Ale také stálá snaha médií o exkluzivitu, manipulace s daty, negativní vliv sociálních sítí na kvalitu žurnalistiku i velký počet alternativních serverů. To jsou důvody, které vedly studenty olomoucké žurnalistiky k uspořádání Studentské žurnalistické konference s názvem Novinařina v nesnázích. Ta se uskuteční 3. dubna na Katedře mediálních a kulturálních studií a žurnalistiky Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.

Svou účast na konferenci potvrdily osobnosti české mediální scény, jako například šéfreportér Seznam Zpráv Jindřich Šídlo, komentátor Hospodářských novin Petr Honzejk, ředitel Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky Josef Šlerka, komentátor serveru Aktuálně.cz a reportér pořadu Reportéři ČT Jan Moláček, šéfredaktor týdeníku Reflex Marek Stoniš, šéfredaktor reportážní publicistiky České televize Marek Wollner nebo datový novinář Jan Cibulka.

Všichni tito hosté se společně s účastníky konference zaměří na problémy dnešní novinařiny. A to v programu, který bude probíhat od 11:00 do 18:00. Jeho součástí bude workshop „žurnalistika na sociálních sítích“ a „manipulace s daty“, panelová diskuze „novinařina v nesnázích“ a neformální diskuze „zachraňme novinařinu“. Vstupné na celý program je zdarma, potřebná je pouze registrace. Tu zájemci najdou na facebookové události.

Na Studentskou žurnalistickou konferenci následující den naváže konference doktorandů na téma Média a kultura v digitální době. Ta bude vytvořena ze studentských příspěvků k tomuto tématu. Obě konference jsou propojeny jednotným názvem Mediální (r)evoluce.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.