úterý 19. března 2024 Josef

V Olomouci bude řeč o módě i designu, jarní PechaKucha Night se blíží

Pořadatelé zavedené akce PechaKucha Night zahájí sezónu v sobotu 7. dubna v Divadle na cucky. Návštěvníci se mohou těšit na desítku hostů, kteří budou mluvit převážně o designu a módě. Svou práci v rámci svižných prezentací představí místní i přespolní tvůrci.

Jaro je časem, kdy po zimě všechno ožívá a všichni jsme naladění na čerpání nové inspirace. Nejčastěji dámy pak mají chuť provětrat svůj šatník, vytáhnout ze skříní slušivé sukně a šaty. I to je důvod, proč se organizátoři rozhodli na dubnové vydání PechaKuchi pozvat módní návrháře. „Rádi bychom naše publikum seznámili s českými šikovnými návrháři, které třeba už nějakou dobu sledujeme a jsme přesvědčeni o tom, že jejich tvorba je kvalitní a stojí za zhlédnutí,” komentuje výběr hostů organizátorka Alžběta Smejkalová.

Z módní branže se představí Pavlína Miklasová, která založila značku PLOVE, pod níž navrhuje a vyrábí originální plavky. Pro Olomoučany bude jistě zajímavá Sandra Švédová, která již několik let úspěšně vede vlastní módní značku a je pro zájemce z Olomouce doslova na dosah ruky. Její salon totiž najdete v Přerově. Módnímu designu a navrhování divadelních kostýmu se věnuje Oldřich Vojta, čerstvý držitel prestižního ocenění Red Dot Award 2018.

„Vzhledem k tomu, že se Oldřich věnuje jak módnímu, tak produktovému designu, můžeme ho považovat za pomyslný předěl i během naší akce,” vysvětluje spoluorganizátor Ondřej Čejka.

Kromě módních návrhářů se ale představí i mladá sklářka Adéla Lakomá, která má za sebou spolupráci s českou sklárnou Moser. Od skla k porcelánu se přesuneme díky dvojici vystupující pod názvem Handle with care, kterou tvoří Jan Laštovička a Saila Hastrup, původem ze Švédska. Za zmínku stojí určitě i v Olomouci nově otevřený ateliér RODYN. Najdete ho na Dolním náměstí a o práci se dřevem, kovem a kůží budou mluvit Zuzana a Pavel Šmídovi.

Do Divadla na cucky, kde se PechaKucha Night bude konat, můžete dorazit s předstihem a naladit se na akci v kavárně, která je součástí divadla. Vstupenky koupíte rovněž na pokladně divadla. Více informací o akci získáte zde.

Tisková zpráva

Štítky kultura, móda, PechaKucha, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.