pátek 26. dubna 2024 Oto

Na pátý ročník festivalu Michalský Výpad můžou přispět Olomoučané na Hithitu

Pátý ročník festivalu Michalský Výpad bude, co se programu týče, opravdu bohatý. Organizátoři zároveň zkouší oslovit Olomoučany prostřednictvím crowdfundingové kampaně na HitHitu, cílovou částkou je 60 tisíc korun.

Festival Michalský výpad je multižánrová kulturní akce, která se tradičně koná na schodišti Michalského výpadu v centru města Olomouce. Vznikla v roce 2014 jako malá, jednodenní akce pořádána partou mladých lidí, kterým šlo o oživení atraktivního prostoru Michalského schodiště. Z původní party zůstal po pár letech jen Mikuláš, ke kterému se před dvěma lety přidala Skarlet.

Po 5 letech své působnosti festival vyrostl do plnohodnotného dvoudenního festivalu, který každoročně navštíví stovky účastníků. Díky své jedinečné atmosféře a kvalitnímu programu si mezi olomouckými akcemi vydobyl své nezastupitelné místo a řadí se mezi očekávané události každého jara. Festival se zaměřuje především na aktuální alternativní scénu od elektronické hudby, street artu, filmové projekce až po divadelní vystoupení.

Letos chtějí organizátoři vyzkoušet aktivní zapojení příznivců festivalu prostřednictvím crowdfundingové kampaně. Cílovou částkou je 60 tisíc korun. „Za ty peníze můžeme například zapůjčit mnohem lepší techniku, přitáhnout sem lepší interprety, koupit barvy pro street art umělce, postavit na ulici veliký indiánský týpíčko a zřídit v něm čajovnu s chill out zónou," říkají organizátoři.

Více o kampani na Hithitu se dozvíte zde. Festival Michalský Výpad můžete sledovat také na Facebooku.

Autoři | Foto Festival Michalský Výpad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.