pátek 29. března 2024 Taťána

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sauna Arena Hrubá Voda láká na světové saunové ceremoniály jen kousek od Olomouce

PR článek

Jaký je správný postup saunování? Jak probíhá opravdový saunový ceremoniál? Jaké jsou řádné hygienické postupy při saunování a jak si pobyt v sauně co nejvíc užít? To všechno jsme zjišťovali jen pár kilometrů od Olomouce, v Sauna Areně Hrubá Voda, kde si návštěvníci i letos užijí světové saunové ceremoniály s těmi nejpovolanějšími saunéry.

Sauna Arena ve venkovní části saunového světa Wellness hotelu Hluboký dvůr v Hrubé Vodě u Olomouce je zážitková sauna, která nabízí místo pro téměř sedmdesát osob a je tak jednou z mála saun v České republice, které splňují náročné podmínky pro pořádání opravdových saunových ceremoniálů.

Během saunového ceremoniálu v Sauna Areně návštěvníka obklopí speciální ozvučení a osvětlení, které se mění podle žánru choreografie daného ceremoniálu. Samozřejmostí je kvalitní cirkulace vzduchu a ohromný prostor pro práci saunéra. Centrální saunová kamna pojmou sto kilo lávových kamenů.

Jak saunový ceremoniál probíhá?

Každý saunový ceremoniál je vedený školeným saunérem, který před svým představením nejprve vyvětrá prostor sauny otevřenými dveřmi, přivítá návštěvníky, představí jim svůj ceremoniál a vysvětlí, jak bude program probíhat.

Během saunového ceremoniálu saunér polévá rozpálené kameny vodou s vonnou esencí nebo na kamna pokládá ledové koule s aroma oleji. Teplota se v sauně pohybuje od 79 do 82 stupňů Celsia, horkou páru saunér rozhání ručníky nebo vějíři po sauně. Důvodem je zvyšování vlhkosti vzduchu, která zvyšuje i pocitovou teplotu, ačkoli ta reálná zůstává stále stejná.

Saunér používá ručník také ke vhánění horkého vzduchu na návštěvníky. Díky tepelnému nárazu se zintenzívní pocení. Celý ceremoniál je většinou složený ze tří kol polévání a následného víření horkého vzduchu a trvá maximálně čtvrt hodiny.

Kvalita saunování v Hrubé Vodě patří ke světové špičce

Kvalita saunových ceremoniálů a přístup pracovníků a saunérů k publiku v Hrubé Vodě jsou podle mezinárodních standardů, které schváluje světová organizace Aufguss WM a Česká asociace saunérů, na světové špičce.

To dokládá i fakt, že pracovníci Sauna Areny jsou v kontaktu s nejvýznamnějšími představiteli českých i evropských saunových center a odborných asociací. I proto jsou saunéři z Hrubé Vody v centru dění už od samotného počátku, kdy klasické saunové ceremoniály prováděli saunéři pouze v německy mluvících zemích. Mají navíc zkušenosti s organizací soutěží s mezinárodní účastí saunérů jako například Sauna Herbal Cup.

Zdraví je při saunování na prvním místě

Protože čistota je v sauně důležitá, obdrží každý návštěvník při vstupu prostěradlo na zahalení, ručník a během saunových ceremoniálů navíc ručník pro podložení chodidel přímo v sauně.

Při návštěvě Sauna Areny se nemusíte bát, že byste během saunování udělali chybu. Postarají se o vás profesionálové, kteří vám vždy vysvětlí, jaké jsou správné způsoby saunování, jeho účinky na lidské tělo, možnosti ochlazení a délka odpočinku, který by měl následovat po pobytu v sauně.

Při saunových ceremoniálech v Hrubé Vodě jsou používány stoprocentně přírodní éterické oleje a kombinace jejich vůní jsou voleny s ohledem na jejich ideální soulad. Zákazník je navíc před ceremoniálem seznámen s účinky éterických olejů, které budou použity.

Jaké existují způsoby ochlazení?

Nejšetrnějším způsobem ochlazení je pobyt na chladném vzduchu. Lze však využít i studené sprchy nebo studeného vědra. Před použitím ochlazovacího bazénku se však musí každý návštěvník nejdřív osprchovat, aby ze sebe spláchl pot. Pokud máte potíže s vysokým tlakem, do ochlazovacího bazénku raději naskákejte. Je vhodné se ze sauny přesunout pouze na čerstvý vzduch.

Tělo po pobytu v sauně potřebuje hodně kyslíku a odpočinek na čerstvém vzduchu. Pokud je odpočinek dostatečně dlouhý, vyrovná se teplota uvnitř těla. Opětovné prohřátí a ochlazení je pro tělo zdravé. Po skončení saunovacího cyklu je nutné dopřát si alespoň patnáctiminutový odpočinek a při něm doplnit tekutiny.

Kdo do Sauna Areny letos zavítá?

Mezi pravidelnými hosty Sauna Areny se vždy jednou měsíčně objeví saunéři ze zemí jako je Itálie, Maďarsko, Rakousku, Polsko, Slovensko a další.

Kalendář akcí pro letošní sezónu je zde.

Foto www.hlubokydvur.cz

Štítky sauna, relax, wellness, Olomouckou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.