středa 24. dubna 2024 Jiří

Smetanovy Sady po dobu konání Flory musíme stihnout projít za 15 minut pod kaucí 150 korun

Jarní Flora začíná ve čtvrtek 26. dubna a končí v neděli 29. dubna. V této době budou pro veřejnost Smetanovy Sady přístupné jen pod podmínkou, že u pokladny zaplatí 150 korun a stihnou projít park do patnácti minut. Pokud tak neučiní, na konci trasy nedostanou své peníze zpět.

„Smetanovy sady jsou součástí jarní květinové výstavy Flora Olomouc 2018, bez vstupenky tudíž nemohou návštěvníci v parku pobývat. Pro všechny, kteří potřebují skrze park přece jen projít má Výstaviště Flora Olomouc připraven systém průchodek fungující na principu vratné kauce. Průchodku s časovým omezením si procházející návštěvník zakoupí na pokladně v plné výši vstupného, tedy za 150 korun. Tyto peníze mu pak budou proti platné průchodce beze zbytku vráceny," popisuje princip tisková mluvčí Výstaviště Flora Michaela Nováková.

Na otázku, co se stane, když chodec překročí 15 minut a stále nebude na konci parku, odpovídá mluvčí, že při hrubém překročení limitu nebude u východu vrácena kauce.

Spolu s akcí na Floře probíhá na několika místech ve městě od úterý 24. dubna Academia Film Olomouc. Na otázku, zda-li návštěvníci festivalu přijdou o krásy Smetanových Sadů, odpověděl ředitel festivalu Jakub Ráliš: „Návštěvníci s akreditací na Academia Film festival mají vstup na jarní etapu Flory o padesát procent levnější," řekl ředitel.

Na sociálních sítích se na téma "průchodek" rozjela vášnivá diskuze. „Proč vlastně nevybíraj vstupný jen do pavilonů? Venku jsou jen komerční stánky. To je stejný, jako kdyby u vstupu do Lidlu vybírali vstupný," píše na facebooku Stefan.

„Když bude vstup do pavilonů, zásadní podíl návštěvníků je vynechá. Chodím na Floru, vidím motivaci těch lidí. Jedou na trh, ne na výstavu," píše do stejné diskuze prorektor pro vnější vztahy na Univerzitě Palackého Petr Bilík.

Autoři | Foto čtenářka Bára

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.