pátek 29. března 2024 Taťána

Kapitán Šimon Pelikán zahájil plavební sezónu. Letos se vyplouvá z nového přístaviště

Ačkoliv v centru Olomouce naplno probíhají práce na protipovodňových opatřeních a rozšíření koryta řeky Moravy, o plavby vyhlídkovou lodí Olomoučané nepřijdou. Zázemí pro plavby, včetně přístaviště, se podařilo dočasně přemístit k „Posezení U vodníka“, které se nachází níže po proudu řeky Moravy v Olomouci, a to u čističky na Nových Sadech.

Každodenní plavby Marii Terezií budou na novém místě probíhat v rozsahu, na nějž jsou již návštěvníci zvyklí a který naleznou na stránkách www.plavbyolomouc.cz.

„S Plavbami Olomouc vstupujeme do čtvrtého ročníku. Myslím si proto, že veřejnost, která už na poznávací plavně byla, novou trasu jízd uvítá. Od historie a památek se přesuneme k poznávání přírodních krás, proto jsme novou plavbu pojmenovali jako `Poznávací plavby přírodní Olomoucí`. V nabídce bude i vícehodinová plavba na úseku třikrát delším, než byl ten historický,“ upřesňuje kapitán Šimon Pelikán.

Nové přístaviště s nově pojatou trasou plaveb však není jedinou novinkou. Pod Plavby Olomouc patří i pojízdný beerbike Ološlap, který u jízd historickým centrem města zůstává, ale nově je rozšiřuje o gastroturistické zážitkové jízdy - Tour de beer: soukromé jízdy na beerbiku, jejichž cílem jsou olomoucké minipivovary a Jízdu exkluziv, určenou
náročnějším klientům, milovníkům whiskey. Ty čeká degustace lahodného nápoje, včetně večeře a daších překvapení.

 

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.