pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Bazén za téměř dvě stě milionů by měl vyrůst ve Šternberku u nemocnice

Zastupitelé ve Šternberku schválili výstavbu krytého bazénu. Jeho stavbou se zástupci města zabývali již několikrát a ve městě byla dlouhodobým tématem. Vyrůst by měl mezi areálem nemocnice a budoucím areálem atletického stadionu. Náklady zástupci města odhadují na 177,3 milionu až 196,3 milionu korun, budou záviset na způsobu zajištění zdroje tepla, řekla mluvčí radnice Irena Černocká. Zastupitelé podpořili stavbu bazénu jednomyslně.

Výstavba krytého bazénu bude patřit k nejnákladnějším investicím města za poslední roky. Radnice počítá s tím, že každoročně bude také doplácet ze svého rozpočtu na provoz zařízení. „Financování investice bude zajištěno z vlastních zdrojů města, realizace záměru je plánována na léta 2020 až 2021. Trvalý provoz by měl probíhat zhruba od března 2022," uvedla mluvčí radnice.

V plánovaném objektu bude víceúčelový bazén s plaveckou, rekreační, výukovou a dětskou částí včetně wellness. Součástí wellness mají být dvě suché sauny, parní lázeň, Kneippův chodník, sprchové centrum a odpočívárna. Součástí provozu bude také venkovní terasa s ochlazovacím bazénem, uvedla mluvčí radnice.

Krytý bazén vyroste na pozemcích ve vlastnictví města a je v souladu s územním plánem. Kapacita bude až 125 návštěvníků najednou, u wellness to bude 24 lidí, dodala Černocká. Město počítá také s vytvořením nových pracovních míst.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky zábava, plavání, bazén, Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.