úterý 19. března 2024 Josef

Známe program víkendového Garden Food festivalu. Těšit se můžete na Pohlreicha i kulinářskou show

Olomoucká přehlídka vybraného jídla a pití přivítá televizního šéfa Zdeňka Pohlreicha, michelinského šéfkuchaře Radka Kašpárka, trojnásobného Zlatého kuchaře Jana Punčocháře nebo Pavla Sapíka, šéfkuchaře vyhlášené restaurace Terasa U Zlaté studně. Přijede také vítěz kulinářské show MasterChef z roku 2016 Jiří Halamka nebo kuchaři z ostravského Food Ateliéru.

Zdeněk Pohlreich v Olomouci pokřtí svůj nový koncept mobilní restaurace – Wheels. Kromě televizního šéfa budou v restauraci na kolečkách vařit šéfkuchaři pražských podniků Next Door, Divinis a Café Imperial. „Během celého víkendu si budou lidé moci pochutnat na speciálním degustačním menu. Hlavním chodem budou dušená selečí líčka na kalvádosu s lanýžovou bramborovou kaší a restovanou zeleninou,“ láká Pavel Vysloužil, který stojí v čele organizačního týmu festivalu. Svůj stůl ve Wheels si zájemci můžou předem rezervovat na serveru ticketportal.cz. Pro širokou veřejnost se na venkovním grilu Zdeňkova restaurantu budou servírovat BBQ žebra nebo telecí polpety s houbovým ragú a majoránkovou buchtou.

Sobota 2. 6. 2018
Moderuje Markéta Hrubešová

10.00 – Otevření areálu
10.30 – Jak naporcovat velkou rybu (Ocean48
11.15 – Pavel Sapík (Terasa u Zlaté studně Praha) + Filip Töpfer (Husí játra)
12.00 – Jan Punčochář (Grand Cru Praha) + Jan Kratochvíl (Divinis Praha)
13.00 -  Zdeněk Pohlreich (Café Imperial Praha) + Jaroslav Klár (Lobster Olomouc)
14.00 – David Valíček + Radim Svačina (Food Atelier Ostrava)
15.00 – Michelinské menu Radka Kašpárka (Field Restaurant Praha) + Kaysershow
16.00 – Pevnost poznání UP – Show fyzika a chemie v kuchyni
17.00 – Medaříme s Robertem Chlebišem (Med Chlebiš)
19.00 – Uzavření areálu
Neděle 3. 6. 2018
Moderuje Markéta Hrubešová

10.00 – Otevření areálu
10.30 – Pavel Sapík (Terasa u Zlaté studně Praha) + Kayser show
11.15 – Jak naporcovat velkou rybu (Ocean48
12.00 – Kuchařské umění MasterChefa Jiřího Halamky
13.00 – Jan Punčochář (Grand Cru Praha)
14.00 – Co dnes vaří šéf Zdeněk Pohlreich?
14.45 – Vyhlášení soutěže o nejlepší restauraci festivalu
15.15 – Zdeněk Kortiš (Black Stuff) – Whiskey nejen z ostrovů
16.00 – Hmyzí show Jana Škraňky
18.00 – Uzavření areálu

Nebude to však zdaleka jediné místo, kam si návštěvníci již tradičního gastro svátku budou moci zajít pro nevšední kulinářský zážitek. Jiný mobilní koncept, Grill Pub Food Truck, nabídne třeba burgery nebo srnčí tatarák, ochutnávat se budou husí játra foie gras s jablky a cibulkou nebo staropolský bigos. Co se skrývá pod názvem Bún bò Nam Bô odhalí Street food Viet Nam, do Srí Lankan Curry House si lidé zajdou mimo jiné na kuřecí tikka wrap. Odskočit si budou moci také do Jižní Ameriky a okusit tradiční argentinské lomito, milovníky delikátního hovězího uspokojí také býk na grilu. „Jsme na Hané, takže chybět nebude ani tataráček z Olomouckých tvarůžků podávaný s polníčkovým salátkem,“ připomíná Pavel Vysloužil.

Na festivalu se bude prezentovat na sedm desítek restaurací a gastro konceptů. Chybět mezi nimi nebudou ani farmářské a regionální produkty, destiláty, tuzemská i zahraniční vína, pivo z minipivovarů či kvalitní káva. Na hlavním festivalovém pódiu se za dva dny vystřídá řada špičkových českých kuchařů, kterým návštěvníci nejen doslova uvidí pod ruce při přípravě jídel a dezertů, ale také budou moci ochutnat, co v „přímém přenosu“ připravili. Dozvědí se rovněž, jak naporcovat velké ryby nebo jak se vytáčí med z první letošní snůšky. Našlapaným dvoudenním programem provede herečka a moderátorka Markéta Hrubešová.

Tisková zpráva | Foto archiv Garden Food festivalu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.