pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Dobrovolníci předčítali na Den dětí malým pacientům v nemocnicích Olomouckého kraje

První červen patří již tradičně oslavám Dne dětí, a to napříč školami, školkami, domácnostmi a dokonce i zdravotnickými zařízeními. Výjimkou nejsou ani nemocnice skupiny AGEL v Olomouckém kraji, a to konkrétně v Prostějově, Přerově a Jeseníku, kam v pátek 1. června přišli malým pacientům předčítat pohádky dobrovolníci z řad zaměstnanců skupiny AGEL.

„Čtení je skvělou příležitostí nejen pro rozvoj představivosti, rozvíjení slovní zásoby a kreativity, ale také rozšiřování znalostí. Díky nenáročnosti je navíc ideální právě pro hospitalizované děti, které se musejí po fyzické stránce šetřit. Jako aktivita k oslavě Dne dětí je tedy pro naše malé pacienty přímo ideální,“ hodnotí Jana Dočkalová, vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice Prostějov, s tím, že pro hospitalizované děti jsou podobné aktivity nesmírně důležité, neboť je propojují s děním mimo nemocnici a pomáhají jim po psychické stránce.

Hospitalizovaným dětem do trojice nemocnic přišli číst zaměstnanci skupiny AGEL, kteří si v rámci dobrovolnické činnosti pro děti připravili četbu rozličných pohádek. „Jsem upřímně ráda, že jsem část svého času mohla věnovat hospitalizovaným dětem a na jejich velký den jim alespoň trochu zvednout náladu. Pokud budu mít tu příležitost i v dalších letech, určitě přijdu ráda znovu,“ hodnotí svou účast Hana Viačková, asistentka společnosti AGEL, která se zúčastnila předčítání v Nemocnici Prostějov.

Akci pozitivně hodnotí i zdravotníci z dětského oddělení. „Byť dnešní době vládnou moderní technologie, děti čtení stále milují, a zejména ty školní možná dokonce ještě více než dříve. Lidský hlas i fyzická přítomnost totiž dodává pocit bezpečí a blízkosti, která může dětem v dnešní elektronické době chybět,“ vysvětluje Jana Dočkalová.

Tisková zpráva

Štítky nemocnice, Den dětí, čtení, Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.