čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Zdeněk Pohlreich pokřtil v Olomouci svoji "restauraci na kolečkách", představí ji lidem na Garden Food Festivalu

Do „domovské“ Olomouce se sice Garden Food Festival vrací už počtvrté, ale s jednou premiérou. Právě pro Olomouc si totiž Zdeněk Pohlreich schovával první veřejnou prezentaci svého nového konceptu Wheels Restaurant.

Jak název naznačuje, restaurace je „na kolečkách“ – šéfovo degustační menu se bude podávat v luxusním patnáctimetrovém kamionovém návěsu. Neopakovatelný gastronomický zážitek je v Olomouci vyhrazen pouze pro ty, kteří si zakoupí speciální vstupenku.

Wheels dokáže obsloužit najednou až 30 hostů. Restaurace je otevřena všem fanouškům, kteří chtějí ochutnat naše speciality. Na skladbě menu se podíleli šéfové tří pražských restaurací – Café Imperial, Next Door a Divinis,“ říká Zdeněk Pohlreich.

Hlavní myšlenkou nového projektu je propojení jídla a exteriéru v jedinečný zážitek. Wheels je vysoce sofistikovaný, bezmála 16 metrů dlouhý kamionový návěs, který s 3,5tunovým tažným vozidlem dopraví sen o dokonalém cateringu pod osobním vedením Zdeňka Pohlreicha kamkoliv.

Během tří hodin od příjezdu se návěs promění v plnohodnotnou klimatizovanou restauraci, nezávislou na přívodu elektrické energie, vody, chladicích a skladovacích prostorech a odpadech vody. S plně vybavenou a funkční kuchyní, útulnou vstupní halou a exkluzivním posezením umí na 75 m2 pohostit tři desítky hostů. V případě nutnosti může být během další hodiny doplněna i prostornou venkovní terasou. Svým provedením je Wheels srovnatelný s komfortem „kamenných“ restaurací.

Čtvrtý ročník olomouckého Garden Food Festivalu se koná o víkendu 2. a 3. června 2018. Na fanoušky kvalitního jídla a pití bude v olomouckých Smetanových sadech čekat kromě premiéry Wheels také prezentace sedmi desítek restaurací, vinařů, výrobců destilátů, pivovarů, regionálních producentů a farmářů.

Tisková zpráva | Foto Jarmila Kráčmarová

Štítky Zdeněk Pohlreich, Garden Food festival, Wheels Restaurant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.