pátek 29. března 2024 Taťána

Novinky pro letošní sezónu chystají Poděbrady, ale i bazény v Olomouci, Prostějově nebo Přerově

Nové atrakce i lepší zázemí nabídnou v letní sezoně návštěvníkům přírodní koupaliště, plavecké bazény a kempy v Olomouckém kraji. Provozovatelé rekreačních zařízení do jejich modernizace v předchozích měsících investovali miliony korun, aby zlepšili nabídku služeb a obstáli ve stále tvrdší konkurenci.

Novinky letos pro návštěvníky připravilo například přírodní koupaliště Poděbrady nedaleko Olomouce. „Vybudovali jsme novou terasu, která sousedí s původní terasou. Ještě rozšiřujeme pláž pod terasou," řekl provozovatel areálu Jiří Holub.

Na Poděbradech byl zprovozněn venkovní bar, který zrychlil odbavení rekreantů. „Rozšířili jsme nabídku kuchyně. Neděláme už jenom smažené věci, ale připravujeme i těstovinové saláty, vaříme polévky a do nabídky jsme zařadili také domácí pomazánky," řekl Holub. O víkendech se podle něj na koupališti pravidelně griluje.

Nový tobogán budou mít v létě k dispozici návštěvníci plaveckého bazénu poblíž centra Olomouce. Původní letitou vodní atrakci dělníci loni zbourali, protože už byla ve špatném technickém stavu. Postavena byla nejen toboganová dráha a věž, ale technici namontovali také zařízení pro vytápění, novou vzduchotechniku, elektroinstalaci i úpravu technologie vody k tobogánu a dojezdovému bazénu. Zakázka měla hodnotu 19 milionů korun.

Stavební práce jsou v plném proudu i na koupališti v místní části Přerova Penčicích. Práce se zaměřily na dožitou technologii, buduje se zařízení úpravny bazénové vody včetně nového čerpadla, pískových filtrů a potrubních rozvodů.

„Práce budou dokončeny v červnu, kdy provozovatel Teplo Přerov počítá se zahájením letní sezony. Investiční náklady dosáhly 2,66 milionu korun," řekla mluvčí radnice Lenka Chalupová.

V Prostějově by v létě mělo být otevřeno opravené koupaliště v místní části Vrahovice, jehož rekonstrukce stála zhruba 70 milionů korun. Původní objekty dělníci loni zbourali a na jejich místě byla postavena vstupní hala, šatny, bufet a provozní zázemí bazénu. Opraveno bylo i parkoviště.

Nezahálejí ani provozovatelé kempů. Na novou trampolínu, šipky, kempovou knihovnu či pestrou nabídku deskových her se letos mohou těšit návštěvníci kempu Krásná Morava na kraji Olomouce. Morava Camp v Mohelnici na Šumpersku zprovozní od července letní kino, které bude promítat každou sobotu. V kempu In-Life v Litovli na Olomoucku byla v květnu otevřena rekonstruovaná Vodácká hospoda.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky investice, koupaliště, odpočinek, Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.