pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Pavlína Louženská přijede podruhé do Vaultu 42 s kampaní #Holkyzmarketingu

Pavlínu Louženskou mají lidé nejčastěji spojenou se značkou Zoot.cz, online obchodem s módou, kde působila jako marketingová ředitelka. Ti, kdo se v oblasti marketingu pohybují trochu víc, ví, že je zakladatelkou facebookové skupiny #HolkyzMarketingu a bojovnicí za postavení žen (nejen) ve světě marketingu. Pavlína si při své práci začala všímat toho, že se spousta žen (bez rozdílu věku) bojí ozvat. Viděla to, jak skvělou práci ty ženy odvádějí a dostávají za ni zaplaceno méně než muži, jejich práce je brána jako samozřejmost nebo to, že ve vypjatých chvílích začnou makat na 200 %.

Obecně platí, že nikdo nemá výjimečné problémy, všechny naše trable se již někomu na světě přihodily. Není tedy lepší se spojit a vzájemně si pomáhat, radit si s problémy, se kterými jsme se již v minulosti potýkali? Přesně tohle byl pro Pavlínu impulz k tomu, aby založila skupinu #HolkyzMarketingu.

Záměr skupiny Pavlína popisuje následovně: „Cílem #HolkyZMarketingu je propojit ženy mezi sebou. Dát jim prostor růst. Inspirovat jedna druhou. A díky tomu si zlepšit know-how i získat odvahu. Hlásit se o práci i místo u jednacího stolu. Na konferenci i uvnitř firmy.”

Pavlína se ve své aktivitě opírá i o data. Na popisu skupiny uvádí, že v době, kdy #HolkyzMarketingu vznikly, byly na pozicích kreativních ředitelů v kreativních agenturách ženy pouze v 3 % případů a na marketingových konferencích jako přednášejí vystupovalo pouze 9 % žen.

Dnes skupina čítá 10 000 členek a každý den sem přispívají ženy ze všech koutů České republiky. Členky skupiny tu žádají ostatní o pomoc či radu a sdílí tipy nebo nabídky práce v oblasti marketingu.

V současné době se skupina posouvá na další úroveň. Pavlína se rozhodla, že je potřeba, aby se členky skupiny setkávaly také osobně. Začala tedy hledat ambasadorky v jednotlivých městech a podněcuje je v pravidelném setkávání. V Olomouci se první setkání, kterého se zúčastní i Pavlína Louženská, uskuteční ve čtvrtek 14. června, od 18.00 v coworkingovém centru Vault 42. 

Setkání je otevřené i pro dámy, které ještě členkami facebookové skupiny nejsou. Stačí se přihlásit k účasti pomocí registračního formuláře. Nebo si na Facebooku jednoduše vyhledejte #HolkyzMarketingu a přidejte se do jejich kolektivu.

 

Tisková zpráva

Štítky Pavlína Louženská, Vault 42, #holkyzmarketingu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.