sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Sestavování robota, grafický design nebo úprava fotografie? Vault 42 nabízí zajímavé příměstské tábory pro děti

Také řešíte, jak zabavit vašeho školáka o letních prázdninách? Už nemusíte přemýšlet – o smysluplný program vašich dětí se rádi postarají v coworkingovém centru Vault 42, kde právě vypsali termíny na letní příměstské tábory.

 Ve spolupráci s městem Olomouc ve Vaultu během července a srpna proběhnou tábory pro chytré kreativce – od témat jako je programování, robotika, přes animaci, 3D až po grafiku, kresbu, či fotografii. I s ohledem na to činnost coworkingového centra se témata táborů sestavovala tak, aby korespondovala s  jeho podstatou a svým zaměřením přesáhla klasickou školní výuku. 

Pro koho je letní tábor určen?

Pro všechny kreativní děti ve věku 7 až 14 let!  Pokud má vaše dítě fantazii, rádo kreslí nebo ho zajímají počítače ještě jinak než jen na hraní, je tento tábor určen právě jemu. Kreativní obory, kterým se školní osnovy nevěnují, si zde děti mohou vyzkoušet na vlastní kůži. Možná by jeden z nabízených oborů vaše dítě mohl zajímat i s ohledem na výběr povolání, potom je ideální si vyzkoušet, co vlastně tento obor obnáší a jestli by ho bavilo se jím i živit. 

Témata a termíny: 
Grafika a kresba - základy práce v grafických programech, nové techniky kreslení, tvoření designových výrobků
Programování - základy algoritmického myšlení a programovacích jazyků, programování hry
Robotika -  sestavení a programování nadupaných robotů, samostatná i týmová práce
Animace a 3D - základy grafické práce, rozpohybování vlastní pohádky a práce s 3D technologií
Fotografie - základy správné techniky fotografování a úprava v grafických programech

Jednotlivé tábory budou kombinovat hravou formou jak práci na počítači, tak také venkovní aktivity. Vaše dítě bude mít na starosti lektor a asistent, svačiny, obědy i pitný režim po celou dobu trvání jsou zajištěny. 

Tábory jsou vždy týdenní - od 8,00 do 14,30 hod. O příchodu i odchodu dítěte vás budou informovat sms zprávou. Veškerou techniku, vybavení a pomůcky dětem bezplatně zapůjčí, své výrobky si děti odnáší domů. Na každý tábor jsou vypsané dva termíny s ohledem na věk dítěte a bude obsazen maximálně 12 dětmi.

Vault 42 je nově zrekonstruovaný prostor v areálu Podkova v centru Olomouce, který sdružuje lidi z kreativních oborů. Ti si zde mohou pronajmout kancelářské místo a v kolektivu si pak mohou pomáhat, radit a sdílet zkušenosti. Krom toho Vault 42 pořádá různé semináře, workshopy, či zve na besedy zajímavé lidi z marketingu či businessu. 

Tisková zpráva

Štítky Vault 42, příměstské tábory, děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.