pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Mezinárodní týden jídla si v Pohořanech užijí mladí lidé z Česka, Řecka, Polska, Slovenska, Estonska a Litvy

Od 19. do 25. června 2018 se v obci Pohořany sejde na 35 aktivních účastníků, kteří budou prostřednictvím různých aktivit a workshopů rozebírat témata alternativních stylů stravování, udržitelnosti a ekologie s tím spojené. Projekt FOODSPRINT pořádaný neziskovou organizací VIVID z.s. uvítá mladé lidi ze šesti zemí Evropy a ve spolupráci s Udržitelným Palackým pozve širokou veřejnost na alternativní piknik v Olomouci, kde se detailněji představí.

Zapsaný spolek VIVID uspořádá mezinárodní výměnu mládeže pod záštitou programu ERASMUS+, která otevře stále více rezonující tématiky alternativního stravování, zero-waste, udržitelnosti a všeobecné problematiky životního prostředí. V rámci týdne od 19. - 25. 6. 2018 se bude v obci Pohořany u Olomouce vzdělávat na 35 mladých Evropanů z Česka, Řecka, Polska, Slovenska, Estonska a Litvy. Aktivity a workshopy povedou zkušení lektoři přímo z VIVIDu, ale také externisté z brněnského spolku NaZemi, BeSea či olomouckého Udržitelného Palackého.

Pro širokou veřejnost chystají účastníci právě s Udržitelným Palackým veřejný alternativní piknik, kde budou moct návštěvníci ochutnat dobroty z lokálních potravin, informovat se o např. o možnostech udržitelného a ekologického balení a uchovávání potravin a další. Piknik se bude konat v komunitní zahrádce UPOL Václavka na ulici Šmeralova v Olomouci. Přijít, ochutnat a případně posdílet něco ze své zahrádky může kdokoliv od dvanácti do tří hodin odpoledne.

Tisková zpráva | Foto Pixabay.com

Štítky jídlo, vzdělání, Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.