pátek 29. března 2024 Taťána

V areálu Letního kina se bude ochutnávat exotické ovoce, Virunga doveze annony, dračí ovoce i jackfruity

Food project Virunga z Prahy se již potřetí vrací do Olomouce, aby lidem nabídl ochutnávku kvalitního exotického ovoce, které Virunga vozí přímo z Afriky. Návštěvníci Klidu v ruchu (areál Letního kina) se můžou těšit na exotické ovoce, včetně největšího ovoce na světě, jackfruitu.

Virunga vozí organickou fairtrade zemědělskou produkci z Ugandy a Zanzibaru. Ta se sklízí každý týden, ve čtvrtek přiletí ovoce kontejnerem z Ugandy do Prahy, poté se s čerstvým ovocem jede rovnou na trhy. Lidé z Virungy všechny zemědělce znají osobně a jsou s nimi v dennodenním kontaktu.

Návštěvníci trhů budou moci ochutnat ovoce z Ugandy a Zanzibaru – jakcfruit, baby banány, mango, máslové avokádo, mučenka, ananas, plantainy, čerstvé koření, čerstvé banány, graviolu, duriany a mnoho dalšího. Mimo to bude k dostání i čerstvé ovoce z Asie v podobě dračího ovoce, papáje, mangostan, rambutan či liči.

Pořadatelé akce slibují, že všechny dobroty jsou bez chemie a od farmářů jsou nakoupeny za férové ceny. Narozdíl od produktů, které můžeme koupit v supermarketech, jsou plodiny sklízené teprve, když uzrají. Až potom jsou letecky přepravovány do České republiky. „Náš ananas je jeden z posledních kultivarů, které nejsou zasaženy modifikací – dá se tedy říct, že je to poslední ananas svého druhu, který chutná tak nějak opravdu jako ananas," říkají lidé z Virungy.

Akce vypukne v neděli 15. července 2018 od jedenácté do sedmnácté hodiny, všechny produkty budete moci na místě zakoupit. Vstupné na akci není, přijít můžete i se svými pejsky. Více informací se dozvíte na oficiální facebokové události či na webových stránkách.

Autoři

Štítky virunga, exotické ovoce, klid v ruchu, ochutnej afriku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.