neděle 5. května 2024 Klaudie

Olomoucký kraj mapuje stav regionů, vydal brožuru

Podrobné informace o hospodářské a sociální situaci v jednotlivých částech Olomouckého kraje obsahuje nová publikace, kterou vydalo hejtmanství. Brožura s názvem Socioekonomický rozvoj regionů v Olomouckém kraji bude jedním z podkladů pro rozhodování například o dotačních titulech nebo plánovaných projektech, sdělil dnes ČTK hejtmanův náměstek Pavel Šoltys (ČSSD).

„Při stanovování priorit usilujeme o to, aby se dobře žilo všem lidem na území celého kraje. Pro správné rozhodování je potřeba vědět, jaká je v regionu situace, a tu se snažíme objektivně mapovat. Podrobné analýzy nám ukážou, co je potřeba zlepšit," zdůvodnil Šoltys vznik publikace.

Publikace vychází z analýzy, kterou pro Olomoucký kraj zpracovala katedra geografie Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Brožura zároveň navazuje na aktualizaci podkladů zaměřených na strategický rozvoj, která byla provedena v druhém pololetí loňského roku.

Brožura statistická data prezentuje pomocí zajímavých map. „Publikace, kterou jsme vydali v počtu 200 kusů, je určená především pro krajské zastupitele, pracovníky regionálního rozvoje, případně pro další zájemce," dodal Šoltys. Publikaci lze také stáhnout na webu kraje.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky společnost, brožura, region, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.