pátek 29. března 2024 Taťána

FOTO/VIDEO: Olomoucká tramvaj zdobí střechu garáže u rodinného domu v Jihlavě

Během minulého týdne se olomoucká tramvaj T3 SUCS číslo 166 vypravila na cestu z Olomouce do Jihlavy. Právě v Jihlavě olomoucká tramvaj zaparkovala na garáž u rodinného domu. Zde bude sloužit jako klubovna Občanského sdružení za záchranu historických trolejbusů a autobusů.

Olomoucká tramvaj je umístěna na garáži domku jednoho z členů spolku hlavně proto, aby ji mohli obdivovat fanoušci. Spolek má sice k dispozici halu, ale z té nevedou koleje, takže by tramvaj nemohla vyjíždět ven. Tramvaj je posazena na železnou konstrukci na střeše garáže. „Tento nápad schválil i statik, takže není nutné obávat se zboření domu, garáže ani toho, že by vůz přišel k úhoně. Navíc je dům pravidelně kontrolován a žádné trhliny se na něm zatím neobjevily,” píše se na oficiálním facebookovém profilu DPMO.

„Zatím máme v plánu, že venkovní design nebudeme měnit, takže by vůz měl stále vypadat jako by zrovna jezdil Olomoucí. Ale pokud se lak za čas oprýská, opravíme ho už v klasickém historickém stylu (v červeno-béžové barvě), jak známe tramvaje T3 z Prahy, a jak původně vypadaly i ty olomoucké.“ řekl DPMO člen občanského sdružení pan Bohuňovský.

„Jsme moc rádi, že se tramvaj dostala do dobrých rukou a že budou mít fanoušci možnost se na ni kdykoli podívat, když budou projíždět jihlavskou Lidickou kolonií,” uvedl Dopravní podnik města Olomouce.

Foto Facebook Dopravní podnik města Olomouce

Štítky tramvaj, DPMO, Olomouc, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.