čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Buďte obezřetnější, zní doporučení ze strany ANO na téma Brázdilových výroků o homosexuálech

Po více jak měsíci od zveřejné komunikace olomouckého poslance za ANO Milana Brázdila s olomouckou chirurgyní Vendulou Svobodou, kdy Brázdil mimo jiné nazval homosexuály jako lidi postižené, doporučila podle serveru iDnes.cz Brázdilovi strana ANO, aby byl ve své komunikaci obezřetnější.

Na případ komunikace mezi poslancem a lékařem Milanem Brázdilem a chirurgyní Vendulou Svobodovou upozornila jako první redakce Olomoucké Drbny.  Už před měsícem řekl Miroslav Žbánek z ANO, že po Brázdilovi bude chtít vysvětlení. Podle serveru iDnes.cz nakonec strana žádné oficiální stanovisko nevydá, i když se Žbánek s Brázdilem osobně setkal.

„Požádal jsem pana doktora Brázdila o schůzku, na které si vysvětlíme celou událost. Pan doktor mě seznámil se svým osobním postojem k problematice sňatků a adopcí u osob stejného pohlaví. Přestože jsme se ne zcela shodli ve všech názorech, respektuji právopana doktora na vlastní názor v tak citlivé otázce, jakou jsou osobní hodnoty a postoje ve věci zakládání a fungování rodiny," řekl Žbánek serveru iDnes.cz.

Závěr ze strany ANO? „Bavili jsme se, že je potřeba být daleko obezřetnější ve formě komunikace. Pan doktor Brázdil uznal, že ta forma nebyla nejvhodnější,“ uzavírá Žbánek. Sám Milan Brázdil se k omluvě nemá, podle něj má na svůj názor imunitu.

„Já panu Brázdilovi neupírám nárok na jeho názory a hodnotový žebříček, na kterém se vlastně shodneme. I pro mě je rodina, manželství a výchova dětí hodnotou, které si velmi vážím, a proto o ně usiluji. Zásadní je vulgarita, zřejmá homofobie, hrubost a nadřazenost, s jakou mi pan poslanec odpovídal,“ reagovala na Brázdilova ostrá slova v konverzaci Vendula Svobodová, která sama žije v homosexuálním vztahu.

Autoři | Foto Facebook Milana Brázdila

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.