úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Přerované si letos zabruslí na náměstí, poprvé tam bude kluziště

Na přerovském náměstí TGM bude letos poprvé o vánočních svátcích kluziště. Zpestření vánočních svátků v podobě mobilní ledové plochy schválili v těchto dnech přerovští radní, informovala mluvčí radnice Lenka Chalupová. Přerov je tak třetím statutárním městem v Olomouckém kraji, které tuto zábavu lidem na sklonku roku nabídne. Několik let už se bruslí v centru Olomouce, bruslaři se o vánočních svátcích prohánějí také na náměstí v Prostějově.

Kluziště se podle mluvčí radnice stane atraktivní součástí tradičních vánočních trhů, které v době adventu lákají do centra Přerova tisíce lidí. „Celková cena za pronájem včetně zabezpečení všech služeb činí 1,8 milionu korun. Částkou 300.000 přispěje navíc společnost RK Invest, která od loňského roku pořádá v Přerově vánoční oslavy," uvedl náměstek přerovského primátora Petr Měřínský.

Na Masarykově náměstí vyroste podle plánů města ledová plocha o rozměrech deset krát 20 metrů, instalována bude v horní části náměstí. Technologie, která je součástí zakázky, zaručí podle města vytvoření kvalitního ledu až do venkovní teploty 15 stupňů Celsia. „Bruslení bude pro veřejnost zdarma, brusle si ale zájemci budou půjčovat za poplatek,“ doplnila mluvčí radnice.

V krajském městě Olomouci je mobilní kluziště neodmyslitelnou součástí předvánočního programu v centru města již zhruba deset let. Mobilní kluziště je umístěno na Dolním náměstí a zájemcům se otevírá už v listopadu. Předloni tam museli organizátoři vánočních trhů řešit kvůli kluzišti problémy, neboť podle památkové inspekce jej postavili v těsném sousedství Jupiterovy kašny a památku neoplotili. Úřady proto kvůli ledové ploše zahájily správní řízení. Nakonec se ale podařilo všechna potřebná povolení získat, organizátoři jej posunuli dále od památek. Zabruslit si mohou v centru města na náměstí T.G.Masaryka na konci roku i Prostějované, loni se tam mobilní kluziště otevřelo 6. listopadu a bylo v provozu až do letošního 7. ledna.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky brusle, kluziště, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.