středa 24. dubna 2024 Jiří

Policie bude v rámci akce HAD systematicky kontrolovat až do konce roku bary a restaurace

V druhé polovině tohoto týdne proběhla v nočních hodinách v Olomouci, Uničově a Šternberku celorepubliková akce pod názvem HAD 2018 (Hazard – Alkohol – Děti).

Akce probíhá od srpna do prosince v celé republice v barech, hernách a restauračních zařízeních. Kontroly se zaměřují na dodržování zákazu prodeje a podávání alkoholu, cigaret a nelegálních drog a také na dodržování zákazu hazardního hraní dětí do 18 let," řekla za policii Marta Vlachová.

K preventivní kontrolní akci přistoupila policie a vláda na základě dlouhodobých výzkumů, které poukazují na vysokou toleranci české společnosti k hazardnímu hraní dětí a nadměrné konzumaci alkoholických nápojů dětmi.

Policisté na Olomoucku společně s pracovníky OSPOD, hasiči, celníky, hygieniky a městskou policií prošli celkem dvacet podniků a zkontrolovali 35 osob. Během kontrol nezjistili žádné porušení zákona.

Cílem akce, která se bude realizovat postupně do konce roku v celém Olomouckém kraji je především osvěta, prevence, předcházení protiprávnímu jednání a také spolupráce s provozovateli restauračních zařízení při dodržování platné legislativy.

Autoři | Foto PČR

Štítky akce, HAD, policie, restaurace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.