pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Síť elektrokol v jižních Čechách se rozrůstá

PR článek

Jihočeský kraj ve spolupráci s Jihočeskou centrálou cestovního ruchu připravuje pro letošní rok další rozšíření sítě půjčoven elektrokol. Pokračuje tak projekt „Síť elektrokol na území Jihočeského kraje“ zahájený v roce 2015. Jeho cílem je zpřístupnění cykloturistiky starším či méně pohyblivým výletníkům.

Elektrokolo s pohodlnou sedačkou má nízký nástup a elektrický pohon, který pomáhá cyklistovi při jízdě. Maximální dojezdová vzdálenost je zhruba sto kilometrů. Celodenní zapůjčení kola vyjde starší 55 let a držitele průkazu ZTP na 150, ostatní pak na 250 korun. V ceně je nabitá baterie, mapa s popisem tras, GPS navigace, zámek a na vyžádání vzpomínkový e-mail se záznamem absolvované trasy z paměti GPS.

V současné době se půjčovny v jižních Čechách nacházejí v Nových Hradech, Borovanech, Trhových Svinech, Suchdole nad Lužnicí, Jindřichově Hradci a Nové Bystřici. Cyklisté si tak mohou vypůjčit celkem 26 elektrokol.

Od letošního července najdete půjčovny v dalších místech v regionu. V rámci třetí etapy projektu „Elektrokola pro seniory (a nejen pro ně)“ tak návštěvníci jižních Čech budou moci vyzkoušet elektrokola v Bechyni, Písku, Hluboké nad Vltavou, Deštné a Vráži u Písku. Na těchto místech bude cykloturistům k dispozici dalších 28 kol.

Podrobné informace o jednotlivých půjčovnách a tipy na výlety s elektrokoly najdete na webu či na facebooku.

 

Foto Jan Pirgl

Štítky elektrokola, cykloturistika, jižní Čechy, JCCR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.