čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Máte doma zvídavé děti? Přihlaste je na vědecké kroužky a dětskou univerzitu Pevnosti poznání

Není kroužek jako kroužek. Pokud pro své dítě hledáte kvalitní odpolední program, nabídka vědecky zaměřených kroužků v Pevnosti poznání Univerzity Palackého v Olomouci je tu pro vás.

Registraci najdete na www.pevnostpoznani.cz

Jakkoli může název kroužku Klub nadaných dětí znít elitářsky, není se čeho obávat. Je vaše dítě hloubavé? Školní aktivity nestíhají uspokojovat jeho zvídavost? Pak jste tu správně. Klub se každé dva týdny zaměří na přírodní vědy a jejich využití v běžném životě. Pod odborným vedením z přírodovědecké fakulty si děti ověří funkčnost jednoduchých fyzikálních strojů, podívají se až za hranice planety Země a pomocí základních poznatků kombinatoriky zjistí, z kolika možností si v dané situaci můžou vybírat. Vyzkouší si i něco vytvořit a zahrají hry na rozvoj slovní zásoby a logického myšlení. Neváhejte, klub startuje už 13. září. 

Volná místa jsou stále také v Přírodovědném kroužku. Ten je založený na pozorování a zkoumání nejrůznějších přírodních jevů, nerostů, rostlin a živočichů. Děti se mohou těšit také na řadu zajímavých pokusů v biologicko-chemické laboratoři.

Že vaše dítko přírodní vědy právě nemusí? Nezoufejte, Pevnost nabízí i řadu pravidelných odpoledních aktivit, které rozvíjí umělecký nebo jazykový talent. Vybírat můžete například z Vědecké výtvarky, kde vaše ratolest potrénuje manuální zručnost, nebo Vědeckého dramaťáku, kde dostane šanci podílet se na vlastním divadelním scénáři a kompletním nastudování divadelního představení. A pokud jste si stále nevybrali, zkuste Dětskou univerzitu. Je zdarma a děti ve věku od 8 do 12 let nahlédnou pod pokličku nejrůznějších vědních oborů. Vše v duchu hesla Marie Curie Sklodowské: “Ničeho na světě se není třeba bát, je jen třeba všemu porozumět.”

Tisková zpráva

Štítky Pevnost poznání, děti, program, kroužky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.