pátek 19. dubna 2024 Rostislav

MIloš Zeman na konci září opět navštíví Olomoucký kraj

Prezident Miloš Zeman v závěru září už pošesté navštíví Olomoucký kraj. Od 24. do 26. září zamíří na Jesenicko, Šumpersko, Olomoucko a Prostějovsko. Zeman do Olomouckého kraje naposledy zavítal loni v listopadu.

Zemana v září čeká setkání s představiteli kraje a také mítinky s občany. „V plánu je i návštěva obce Luboměř pod Strážnou, kde získal Miloš Zeman ve druhém kole voleb 90 procent hlasů občanů. Během pobytu se také prezident republiky už tradičně setká i s podnikateli a významnými osobnostmi regionu," oznámilo hejtmanství.

Zeman dorazí do Olomouckého kraje společně s manželkou Ivanou. Přesný harmonogram návštěvy prezidentského páru krajský úřad zveřejní v následujících dnech. Loni v listopadu Zeman navštívil Olomouc, Lipník nad Bečvou na Přerovsku či Mohelnici a Zábřeh na Šumpersku.

Prezident Zeman od nástupu do funkce v roce 2013 objíždí pravidelně všechny kraje. Při dosavadních návštěvách už postupně navštívil všech pět okresů Olomouckého kraje. Kraj za jeho návštěvu pokaždé ze svého rozpočtu zaplatí několik stovek tisíc korun. Většinu nákladů tvořily výdaje za občerstvení prezidentského páru a jeho doprovodu čítajícího několik desítek lidí.

Autoři | Foto Patrik Kozlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.