pátek 29. března 2024 Taťána

Děti v Olomouci mohou dovádět na dopravním hřišti i v akvaparku

Na dopravním hřišti nebo třeba v akvaparku mohou o prázdninách trávit čas děti, které zůstanou s rodiči v Olomouci. Pro děti jsou i letos na letní měsíce připraveny také tradiční příměstské tábory, o které je stále větší zájem.

Jan Řihošek z olomouckého Dopravního centra Semafor řekl, že nová prázdninová škola dopravní výchovy bude zahájena v pondělí 7. července a skončí ve čtvrtek 21. srpna. "Bude mít formu příměstského tábora zdarma," uvedl.
   

Děti budou jezdit na dopravním hřišti na kolech či koloběžkách a formou hry a soutěží si osvojovat základní dopravní návyky. "Děti starší deseti let mohou získat průkaz mladého cyklisty a nejlepší z nich i průkazku mladý instruktor," podotkl Řihošek.
   

Rodiče mohou děti ve věku od tří do sedmi let poslat také do olomouckého akvaparku, který připravil prázdninový program. "Malí návštěvníci prožijí každý týden jiné dobrodružství. Promění se v indiány, piráty či princezny a rytíře, doplují do Afriky a Asie, okusí mráz na Antarktidě nebo se ohřejí u protinožců v Austrálii," řekl  ředitel společnosti Aquapark Olomouc Dalibor Přikryl.
   

Pro děti jsou v městském akvaparku připraveny hry, malování, zpívání, povídání a dovádění. "Dětem bude k dispozici herní koutek, trampolína, hračky, hřiště, travnatá plocha a brouzdaliště. Ve vnitřním i venkovním areálu zase dostanou lekce plavání pod vedením zkušených instruktorů," uvedl Přikryl. Za pět dní rodiče zaplatí 1750 korun.
   

Program pro děti připravil na prázdniny v krajském městě také dům dětí a mládeže. Vybrat si mohou například z příměstských táborů. Letos je jich podle pořadatelů zase o něco víc. Mezi tradiční patří rukodělné workshopy či technické a počítačové workshopy. Oblíbené jsou i jednodenní výlety za "keškami" či taneční soustředění.
   

Zábavu pro děti nabízejí i ostatní města. Například v Přerově na ně pamatovali při přípravě mezinárodního divadelního festivalu Dostavníčko 2014, který začne už příští týden a potrvá do konce prázdnin. Pro nejmenší je připraveno představení v závěru přehlídky od divadelního spolku Vojan, větší děti mohou navštívit i ostatní části festivalu.

 

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.