pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Dětský den s Malým Noe letos v afrických barvách

Nadace Malý Noe zve v neděli 7. září rodiče i děti na sedmý ročník akce Jeden dětský den nestačí. Letos organizátoři připravili den v africkém duchu, na návštěvníky čekají hry, soutěže, jídla i hračky z černého kontinentu. V Olomouckém Lanovém centru Proud se mohou příchozí těšit na show Míši Růžičkové, divadlo Víti Marčíka s kolotočem pohádek či hudební a taneční vystoupení skupin z dětských domovů.

Pro děti jsou připraveny skákací atrakce, dílničky a také řada vědomostních, pohybových a zábavných soutěží a aktivit v lanovém centru i okolí. Mezi letošní novinky patří ukázka zásahu hasičů, jízda na ponících či show s mořskou pěnou. Program začíná v 9.30 hodin a posledním bodem je vystoupení skupiny Veškerá úcta v 15.30.


„Cílem akce je umožnit dětem z dětských domovů společné setkání s dalšími dětmi a s veřejností a zvýšit tak vědomí sounáležitosti s nimi,“ připomněl Jaroslav Strejček z Nadace Malý Noe. Dětský den chce také poskytnout dětem sportovní vyžití, zábavu a uvolnění v nastávajícím školním roce. Akce se za dobu trvání dostala do povědomí veřejnosti a každoročně ji navštíví na 5000 rodičů a dětí a téměř všechny dětské domovy v Olomouckém kraji.


Akci podporuje Olomoucký kraj, město Olomouc, Univerzita Palackého a řada sponzorů, bez jejichž pomoci by se nedal dětský den uspořádat. Na organizaci se podílí spousta dobrovolníků a partnerů, kteří spolupracují nebo poskytují služby buď zdarma, nebo za minimální ceny.


Nadace Malý Noe byla založena v květnu 2007. Posláním nadace je aktivní pomoc dětem žijícím a vyrůstajícím bez náležité rodičovské péče svých biologických rodičů. Nadace spolupracuje s dětskými domovy a dalšími zařízeními v Olomouckém kraji. Své aktivity směřuje také do problematických oblastí ve světě. Letos vybudovala v Zambii sirotčinec, internát a dílny pro učně.

Jak na místo?
Lanové centrum Proud je umístěno v ulici Lazecká za sportovní halou Univerzity Palackého. Parkování bude možné na ploše u sportovní haly UP, okolí lanového centra bude v den akce pro automobilovou dopravu uzavřeno.

Více na: www.lanovecentrum.cz/olomouc a www.malynoe.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.