úterý 19. března 2024 Josef

Hanácký farmářský trh zahájil sezónu

Farmářské trhy v Olomouci se konají každou sobotu od dubna 2014, sobota 5.4.2014 je tedy prvním dnem, kdy si lidé mohou přijít koupit kvalitní čerstvé potraviny tuzemského původu od českých farmářů a výrobců Sortiment se podle sezony obměňuje. Střídají se i prodejci, takže nabídka na trhu je pokaždé jiná.

Těšit se můžete na tradiční zeleninu a ovoce, domácí mléčné výrobky (z kravského, kozího a ovčího mléka), maso a uzeniny, ryby, pečivo, vejce, plody, ovocné a zeleninové šťávy, džemy a marmelády, houby, kuchyňské byliny, koření, med, perníčky, regionální speciality.

Na trhu budou k dostání i produkty, oceněné regionálními značkami Haná, Jeseníky a Moravská brána, i ty, které obdržely ocenění Výrobek Olomouckého kraje či Regionální potravina Olomouckého kraje. Tuto sobotu můžete potkat i několik nováčků, kteří na Farmářských trzích ještě svoje produkty neprodávali.
Hanácký famářský trh je pořádán ve spolupráci se statutárním městem Olomouc, Olomouckým krajem a Unií neziskových organizací Olomouckého kraje. Zakladatelkou a garantem tohoto projektu je Mgr. Markéta Záleská.
Hanácký farmářský trh se koná od dubna do října každou sobotu na Dolním náměstí v Olomouci mezi Jupiterovou kašnou a morovým sloupem od 8:00 do 13:00.

Autor: L.Behingerova

Foto: www.olomouckytrh.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.