Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hynek Vich zasvětí v Atmosphere restaurant do tajů vína

 
středa, 24. září 2014, 11:06

Nyní v období vinobraní vnímáme víno často mnohem intenzivněji než v jiných měsících. Všude po městě visí cedule s nápisy “burčák” a za chvíli budeme ochutnávat první vzorky svatomartinského. Nejeden z nás na víno zajde nebo navštíví vinařství ve vinařských oblastech na jižní Moravě - podzim je zrátka spojený s vínem se vším všudy. Abychom vína ale dokázali správně degustovat, určovat a poznávat, připravila Atmosphere restaurant v Galerii Šantovka jedinečný seminář o vínech, který povede profesionál v oboru, přední odborník a enolog Hynek Vich.

Hynek Vich se roku 1968 rozhodl opustit rodnou zem a odejít do Belgie - jeho zahraniční profesionální kariéra odstartovala v restauraci ,,La Paroisse – suisse Gril“ v Bruselu. Enologické stáže ve vinařských oblastech Francie a další aktivní vzdělávání jsou korunovány četnými diplomy za zásluhy v kraji Beaujolais a Champagne, roku 2006 se Vich stává čestným členem prestižní ,,Commanderie du Bontemps de Médoc, de Graves, de Sauternes et Barsac“. Vich aktivně spolupracuje na pořadu ,,Putování za vínem” a  je také autorem skript pro výuku aplikované degustace a základů enologie.

Právě tento odborník bude provázet exkluzivním dvoudenním seminářem o vínech, který posluchače obohatí o cenné informace z praktického i filozofického pohledu degustátora a naučí je správně určovat a poznávat kvalitu vín.  Po každé výukové hodině bude následovat praktická degustace výjimečných vzorků vín z limitovaných edicí. Seminář se bude věnovat např. senzorické analýze vína, percepci chuti, vizuální percepci, duši a filozofii vína, složení a výrobě a také snoubení vína s pokrmy.

Pokud jste milovníky dobrého vína a chcete své znalosti rozšířit, je seminář určen právě vám. Seminář se koná 30.9. a 1.10.2014 vždy od 10,00 do 16,00 hod v Atmosphere restaurant v Galerii Šantovka a je potřeba se na něj přihlásit přes email: info@atmosphere-restaurant.cz  nebo telefonicky: +420 588 884 139, +420 730 892 288 .

Pokud vás láká snoubení francouzských vín s delikátní moderní gastronomií, můžete si rezervovat stůl také na galavečeři 30.9.2014 od 19,00 hod. Galavečeří vás bude také provázet odborník na francouzská vína Hynek Vich a sommelier Vít Bartošek a je připravena ve spolupráci se společností Good Wine Lover. V pěti chodech řízené degustace budete moci ochutnat exkluzivní moderní kuchyni v kombinaci s výjimečnými a limitovanými víny z věhlasných vinařských apelací Francie.

Více informací získáte na webových stránkách www.atmosphere-restaurant.cz.

Kam dál?

Zasadit strom a ještě pomoci druhým? V Olomouci se vysazuje nový park

úterý, 23. září 2014, 16:00

Chcete mít v Olomouci vlastní strom a ještě pomoci druhým? Pak neváhejte a zapojte se do výsadby nového olomouckého parku. Háj...

Nadace Bezpečná Olomouc zve na tradiční akci pro celou rodinu

čtvrtek, 18. září 2014, 14:19

Tradiční rodinná akce Bezpečná cesta do školy zve v neděli 21. září od 13 hodin děti i dospělé do areálu výstaviště Flora...

V Olomouci se slaví Mezinárodní den seniorů

čtvrtek, 18. září 2014, 10:15

Olomouc na seniory nezapomíná, i letos oslaví Mezinárodní den seniorů pestrou nabídkou mnoha nejrůznějších akcí i aktivit. Nabitý...

Tragické osudy Židů budou v Olomouci připomínat další kameny

pátek, 12. září 2014, 09:32

Tragické osudy Židů, kteří byli zavražděni v koncentračních táborech, připomenou lidem v Olomouci další kameny. Usazeny budou v...

 

Komentáře

 
 

O čem píše Drbna.cz

ANKETA: Vláda se postavila proti volebnímu právu od 16 let

Poslanecký návrh Starostů, podle něhož by komunální politiky směli volit lidé už od 16 let věku, vláda na svém dnešním zasedání odmítla. Novinářům to po jednání kabinetu řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Proti snížení věkové hranice voličů o dva roky se postavila ministerstva vnitra a spravedlnosti, výhrady mělo i celkově neutrální ministerstvo financí. O předloze rozhodne Sněmovna.

Na hostivařské trati nastal další milník. Začala rekonstrukce železniční stanice Praha-Vršovice

Jeden z největších železničních projektů v zemi, čtyřmiliardová optimalizace traťového úseku z Prahy-Hostivaře na Hlavní nádraží, pokročil k dalšímu milníku – rekonstrukci stanice Praha-Vršovice.

Kterým eshopům s potravinami se raději vyhnout? Upozorňuje na to web potravinářské inspekce

Jak nakoupit potraviny a doplňky stravy snadno přes internet a přitom se nenapálit? To se snaží zajistit potravinářská inspekce, která zřídila novou sekci webu Potraviny na pranýři s názvem Rizikové weby.