pondělí 29. dubna 2024 Robert

V Olomouci stojí chladící kontejner u krematoria, které je vytížené

Chladící kontejner dnes dopoledne přivezl kamion do areálu krematoria v Olomouci, kde bude sloužit jako záloha pro případ provozního výpadku zařízení. Skladovací kapacity v okolí jsou totiž plné a při odstávce krematoria by mohl být problém se zajištěním náhradního uložení zemřelých. Dnes to řekl primátorův náměstek Martin Major (ODS). Olomoucké krematorium zaznamenalo vyšší počet zemřelých, což souvisí i s pandemií covidu-19. Podle Majora zatím stíhá těla zemřelých zpopelňovat.

„Naše krematorium jede na vyšší výkon než obvykle, jede naplno. Nicméně kontejner je pouze jako rezervní pro případ, kdyby se objevila nějaká technologická porucha. V nejbližším okolí není možné sehnat volnou dostupnou kapacitu," uvedl Major, podle kterého přistavený chladící kontejner nyní nebude používán k ukládání těl. „Je to záložní zařízení, o kterém zatím předpokládáme, že nebude využito," dodal Major.

Také v ostatních krajích jsou krematoria plně vytížená.

V Olomouckém kraji je od začátku pandemie evidováno 28 154 nákaz koronavirem. Z nemoci se vyléčilo 19 067 lidí a aktuálně se s ní potýká 8721 osob. V souvislosti s nákazou zemřelo v kraji celkem 366 osob. Za uplynulý týden přibylo 109 úmrtí, předminulý týden jich bylo 85.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Redakce OD

Štítky ČR, koronavirus, správa, služby, pohřebnictví, Olomouc, FOTO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Don Consigliere

No když pojedou na 3 směny můžeme být klidní.

pátek, 13. listopadu 2020, 17:55

Sonja Doll

Vida, troška strašení a už to máme "za humny"

pátek, 13. listopadu 2020, 14:51

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.