čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Letní Flora Olomouc letos nabídne i výstavu stovek růží

Letní etapu zahradnické výstavy a veletrhu Flora Olomouc letos po dlouholeté odmlce obohatí přehlídka růží, která byla na Výstavišti Flora poprvé zorganizována v roce 1972. K vidění budou stovky pestrobarevných růží, řekla dnes Zuzana Studená z Výstaviště Flora. Letní etapa nejstarší a největší tuzemské výstavy květin bude zahájena ve čtvrtek 14. srpna a potrvá do neděle 17. srpna.

Návštěvníci výstavy Flora si budou moci prohlédnout a také přivonět k nově vyšlechtěným odrůdám růží. "Největší pozornost určitě upoutá zářící Abrakadabra, což je nově vyšlechtěná žíhaná krasavice zahradníků z německého Hamburku. Návštěvníci se mohou těšit také například na kolekci růží z rozária Památníku Lidice," uvedla Studená.
   

Kromě růží pěstitelé v Olomouci představí nově vyšlechtěnou odrůdu begonie, nový český mečík a čerstvě vyšlechtěné odrůdy šalvěje. "Léčivé, ale i velmi dekorativní třapatky přivezou do Olomouce pěstitelé trvalek," dodala Studená. Hlavní expozici letní výstavy Flora Olomouc v opraveném pavilonu A, která ponese název "Rozkvetlou pouští, pralesem a zahradou", připraví Unie botanických zahrad ČR.
   

Loňský ročník letní Flory Olomouc navštívilo zhruba 30.000 lidí. Loni se akce zúčastnilo 250 vystavovatelů a prodejců z Česka, Polska a Slovenska. Hlavní expozici nazvanou Babiččina zahrada, která byla věnována bylinkám a mezi návštěvníky vzbudila největší zájem, připravilo Sdružení pěstitelů a zpracovatelů léčivých, aromatických a kořeninových rostlin Pelero CZ.

zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.