pátek 29. března 2024 Taťána

Novým ředitelem olomoucké krajské policie je Libor Krejčiřík

Novým ředitelem policie v Olomouckém kraji je Libor Krejčiřík, který byl dosud na krajském policejním ředitelství náměstkem pro vnější službu. Novinářům to dnes řekl policejní prezident Tomáš Tuhý. Krejčiřík byl vybrán v nabídkovém řízení a nahradí dlouholetého šéfa olomoucké krajské policie Jaroslava Skříčila. Ředitelské funkce se ujme 1. listopadu.

"Moje hlavní priority jsou, abych navázal na dobré výsledky krajského ředitelství," řekl novinářům Krejčiřík, který chce klást důraz například na drogovou a ekonomickou kriminalitu či bezpečnost v dopravě, což jsou priority stanovené policejním prezidiem. Krejčiřík chce také zlepšit prezentaci krajského ředitelství vůči policistům, občanským zaměstnancům i veřejnosti.
   

Nabídkové řízení mělo skončit 17. října. Do nabídkového řízení se mohli hlásit policisté v desáté tarifní třídě, ve které jsou ředitelé, jejich náměstci či ředitelé celostátních útvarů. Sestavena byla poté komise, která nabídky zhodnotila a výsledek předala policejnímu prezidentovi.
   

"Do nabídkového řízení se přihlásili dva policejní důstojníci z Olomouckého kraje. Svým výkonem přesvědčil pan plukovních Krejčiřík, který zde zastával post náměstka krajského ředitele pro vnější službu, měl tedy na starost uniformovanou policii. Osobně ho znám a jsem přesvědčen, že to bude dobrý manažer," uvedl Tuhý. Podle něj se krajské ředitelství policie v Olomouci může pochlubit dobrými výsledky.
   

Dosavadní ředitel Skříčil rezignoval na konci září. Oficiálně odešel na vlastní žádost a se všemi poctami, jeho odchodu však předcházelo několik schůzek s policejním prezidentem Tuhým. Důvodem tak mohly být i dlouhodobé problémy ve zdejší policii. Podle Tuhého se ale Skříčil rozhodl odejít sám, protože ředitelem byl dlouhá léta.
   

Skříčil byl v čele krajské policie od roku 2010, kdy olomoucké krajské policejní ředitelství vzniklo. Dříve vedl olomouckou policii.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.